Sudani IŞİD’in katlettiği ABD’li yardım gönüllüsü Mueller’in ailesi ile görüştü

18-04-2024
Etiketler Kayla Mueller ABD Irak IŞİD Muhammed Şiya es-Sudani
A+ A-

Haber Merkezi – IŞİD tarafından Suriye’de kaçırıldıktan sonra hayatını kaybeden ABD’li yardım gönüllüsü Kayla Mueller’in ailesi ile görüşen Irak Başbakanı Sudani, terörün din, ırk veya etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm insanları hedef aldığını söyledi.

Washington’daki temaslarını sürdüren Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, IŞİD tarafından 2013 yılında Suriye’nin Halep kentinde kaçırıldıktan sonra 2015 yılında hayatını kaybeden ABD’li yardım gönüllüsü Kayla Mueller’in ailesi ile bir araya geldi.

Başbakanlık Medya Ofisi’den yapılan açıklamaya göre, Muelleri’n ailesi, Irak hükümetine, kızlarının cenazesinin bulunabilmesi ve anavatanına geri gönderilebilmesi için yardım talebinde bulundu.

Mağdurun ailesine derin üzüntülerini dile getiren Sudani de yetkili güvenlik teşkilatlarını Mueller’in cenazesinin bulunması için soruşturma yürütmeleri için görevlendireceğini aktardı.

Başbakan Sudani, "Terör din, ırk ve etnik köken ayrımı yapmadan tüm insanları hedef aldı” dedi ve terörün sona erdirilmesi için sayısız fedakar insanın kanının aktığını söyledi.

2009 yılında Kuzey Arizona Üniversitesi’nden mezun olan Mueller, İsrail, Filistin ve Kuzey Hindistan gibi bölgelerde yardım kuruluşlarıyla çalıştı.

2013 Ağsutos’unda Halep’teki Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne ait bir hastaneden çıkarken kaçırıldı.

IŞİD ‘in 7 milyon dolar talep ettiği genç kadın için bir çok kurtarma operasyonu yapılsa da başarılı olunamamıştı.

Mueller, Şubat 2015'te Rakka'da düzenlenen bir hava operasyonunda hayatını kaybetmişti. Kayla Mueller’in hayatını kaybettiği Beyaz Saray tarafından da doğrulanmıştı.

Mueller'in Ürdün tarafından düzenlenen bir hava operasyonunda hayatını kaybettiği öne sürülse de ölümüne dair detaylar halen netleşmiş değil.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli