Kürdistan Bölgesi'ni bu yıl 7,5 milyon turist ziyaret etti

25-12-2023
Etiketler Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu Turist
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu Sözcüsü, bu yılın ilk 11 ayında 7,5 milyon turistin Kürdistan Bölgesi'nin turistik bölgelerini ziyaret ettiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu Sözcüsü İbrahim Abdulmecid Rûdaw’a yaptığı açıklamada 7,5 milyon turistin Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ettiğini bildirdi.

Abdulmecid, turistlerinde yüzde 25’inin Irak dışından diğerlerinin ise Irak’ın çeşitli vilayetinden geldiğini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu Sözcüsü bu yıl yerel turistlerin dışında yabancı turistlerin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaretinde önceki yıllara oranla artış yaşandı.

Kürdistan Bölgesi dört mevsim ülkeye turist çekmeye çalışıyor.

Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu Sözcüsü önceki yıllarda turistlerin Kürdistan Bölgesi'ni sadece yaz ve tatil dönemlerinde ziyaret ettiğini, son dönemde sonbahar ve kış aylarında da ziyaretlerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Kurulu'nun istatistiklerine göre 2 bin 708 yerin turistik destinasyon olarak tescil edildi.

Kurulun istatistiklerine göre 2021 yılının ilk 11 ayında Kürdistan Bölgesi'ni 4 milyon 93 bin 888 turist 2022 yılında ise  6 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Turizm Genel Kuruluna göre her yıl en çok turisti Erbil kenti çekiyor. Erbil’i Süleymaniye, ardından Duhok ve Halepçe takip ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli