Zirgan yeniden top atışına tutuldu

25-12-2021
Rûdaw
Etiketler Zirgan TSK Rojava Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye ve bağlı silahlı gruplar, Heseke'nin kuzeyindeki Zirgan beldesini yeniden bombaladı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, dün gece geç saatlere kadar Zirgan’a bağlı köyler bir kez daha top atışına tutuldu. Ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Ebid Mihbaş, ateşkes garantörleri olan Rusya ve ABD'nin  Türkiye'nin saldırılarını durdurmaları gerektiğini söyledi.

21-22 Aralık’ta Türk ordusu ve silahlı gruplar Zirgan ve Til Temir’e bağlı köyleri bombalamıştı. Çıkan çatışmalarda 4 sivil hayatını kaybetmiş, 14 sivil de yaralanmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri Basın Merkezi de çatışmaların bilançosunu açıkladı.  Yapılan açıklamada “21 ve 22 Aralık’ta gerçekleştirilen saldırılarda 4 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 14 yurttaşımız yaralandı. Ayrıca 3 Suriye rejim askeri yaralandı. 22 Aralık’ta saat 09.00’da Til Temir’in kuzeyinde bulunan Um El Kêf köyü çevresinde çetelerin hareketliliğine karşılık veren güçlerimiz ile çeteler arasında çatışma yaşandı. Çatışmanın sonucunda 3 çete öldürüldü” denildi.

Açıklamada Türkiye Savunma Bakanlığı’nın 22 Aralık’ta 10, 23 Aralık’ta ise 2 DSG savaşçısının hayatını kaybettiğini duyurduğunu ancak yaşamını yitiren kişilerin DSG savaşçıları değil sivil vatandaşlar olduğu belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli