10 kız öğrenci İngiltere'de Kürdistan Bölgesi'ni temsil edecek

25-10-2022
Etiketler Chevening Programı Kürdistan Bölgesi Burs Öğrenci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yıllık İngiliz burs programı olan Chevening Programında 10 Kürt kız öğrenci Kürdistan Bölgesi'ni temsil edecek.

Rûdaw’a konuşan ve politika değerlendirme alanında yüksek lisans derecesi olan Kali Yasin Kerim “Kürdistan Bölgesi'nde Chevening bursunu kazanan 10 kız var. Her birimiz farklı şehirden ve farklı üniversitelerde programa katılacağız. Chevening Programında Kürdistan Bölgesi’ni temsil edeceğiz" dedi.

Kali Yasin Kerim "Program daha çok öğrenciler arasında birbirimizi tanımakla ilgiliydi, ayrıca bize burs hakkında bazı bilgiler verdiler ve ardından Chevening Başkanı ve bazı üst düzey İngiliz hükümet yetkilileri tarafından bazı açıklamalar yapıldı" diye konuştu.

Kürt öğrenci, programın burs kazanan herkes için her yıl bir karşılama etkinliği düzenlediğini belirterek, “Etkinlik Londra'da ve biz Kürt öğrenciler olarak etkinliğe katıldık” diye ekledi.

Kali Yasin Kerim, bu yıl dünyanın dört bir yanından 60.000'den fazla öğrenci Chevening Programına başvurdu, ancak sadece  bin 400 öğrenci bursa seçildiğini belirtti.

Her yıl, Birleşik Krallık Hükümeti tarafından yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen öğrencilere verilen Chevening Bursu, İngiltere'de yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere burslu okuma şansı sunuyor. Bursa hak kazananlar Dünya çapında Birleşik Krallık Büyükelçilikleri ve Yüksek Komisyonlar tarafından bizzat seçiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de kurtarılan Fevziye Emin Seydo

Sudani'nin Danışmanı: Gazze'ye kaçırılan Ezidi kadını Rûdaw aracılığıyla bulduk

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin danışmanı IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de bulunan Ezidi kadının bulunmasında Rûdaw’ın rolünden bahsetti.