Irak'tan giden 135 Türkiye vatandaşı Diyarbakır’da karantinaya alındı

25-04-2020
Rûdaw
Etiketler Irak AFAD Türkiye Covid-19 Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Irak’tan Türkiye'ye götürülen 135 vatandaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık kontrollerinin ardından 14 gün karantinada kalacakları Diyarbakır’da Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Yurt dışında 59 ülkede bulunan 25 bin civarındaki Türkiyeli vatandaşının Ramazan ayını ve bayramı ülkelerinde geçirmeleri amacıyla başlatılan tahliye çalışmaları devam ediyor. Çalışma amaçla Irak’ın farklı kentlerinde bulunan vatandaşlar, Türkiye’ye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilerek polis ve AFAD görevlilerinin yardımıyla Diyarbakır’a getirildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Basra Başkonsolosluğunun desteğiyle gerçekleştirilen tahliye ile Türkiye’ye giriş yapan Türk vatandaşlarının Habur Sınır Kapısı'ndaki sağlık kontrolü ve işlemleri tamamlandıktan sonra otobüslerle Diyarbakır'a götürüldü.

Türkiye’ye götürülen 135 kişi koronavirüs tedbirleri kapsamında, 14 günlük karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli