Faslı çeteden işadamlarına şantaj!

25-02-2017
Rûdaw
Etiketler Fas Facebook Şantaj
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Faslı bir grup hayat kadını, Kürdistan Bölgesi’ndeki işadamlarına kurdukları seks tuzağıyla yüzbinlerce dolar para alıyor.

 

Arezu isimli kadın, 16 yıllık kocası Ahmed’in Faslı bir çetenin seks tuzağına düştüğünü, daha sonra eşinin bu çetenin isteğini yerine getirmediği için sosyal medyada videosunun paylaşıldığını söyledi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde üyeleri olan çete, onlarca işadamı, siyasetçi ve tanınan ismi tuzağa düşürerek, gizlice kaydettikleri videolarla şantaj yapıp para koparıyorlar.

 

Rûdaw’ın elde ettiği bilgilere göre bazı işadamları, videolarının yayınlanmaması için Faslı çeteye yüzbinlerce dolar ödeme yapmış.

 

Eşinin videosunun yayınlanması karşısında şok yaşayan Arezu, “Hala inanmıyorum, çünkü eşim birisine selam verdiğinde ayağa kalkarlar. Eşim çok iyi biri” şeklinde konuştu.

 

Arezu olayı şu şekilde anlattı:

 

Ahmed, video paylaşılmadan önce bana meseleyi anlattı. Birisi Facebook üzerinden kendisine arkadaşlık isteği göndermiş o da kabul etmiş. Birkaç gün sonra görüntülü konuşma teklif etmiş. Kamera açıldığında gördüğü güzel kadın kendisini aldatmış.

 

Birkaç gün sonra eşimi bir erkek arıyor ve ‘Elimde birkaç kız var onlarla bu tür işleri yapıyorum ve elimde videon var. Verdiğim adrese hemen bin dolar göndermezsen videoyu yayınlarım’ demiş. Zaman geçtikçe tehdit eden adam, parayı 2 bin dolar daha artırmış.”

 

Arezu, “Evet Ahmed bana olayı anlattı. Facebook’tan gelen arkadaşlık isteğinin bir erkek tarafından gönderildiğini ancak görüntülü konuşmayı açtıktan sonra bir kadının çıktığını ve kandırıldığını söyledi” dedi.

 

Eşinin, arabasını satarak talep edilen parayı vermeye çalıştığını söyleyen Arezu, “Karşıdaki adam her gün o parayı artırıyordu ama ben arabayı satıp bu parayı ödemesine izin vermedim. Çünkü parayı verse de vermese de bir şey farketmeyeceğini ve bu videonun eninde sonunda yayınlanacağını biliyordum” şeklinde konuştu.

 

Arezu, “Video paylaşıldıktan sonra herkes izledi ama ben izlemedim. Bana defalarca gel izle dendi ama kesinlikle izlemedim, izlemeyeceğim de. 2 çocuğumun hatrına bir video yüzünden yuvamın dağılmasını istemediğim için izlemeyeceğim” ifadelerinde bulundu.

 

Defalarca intihar teşebbüsü

 

Arezu, eşinin defalarca canına kıymaya teşebbüs ettiğini söyleyerek, “Ben eşime söyledim, seni Allah ve çocuklarımın hatrı için affediyorum. Kendisi de çok pişman ve devamlı tövbe ediyor” dedi.

 

Arezu, hükümetin bu tür siteleri engellenmesini istediğini belirterek, “Binlerce yuva dağılmadan önce bu duruma müdahale edin” çağrısında bulundu.

 

50 bin dolar verdi

 

Bu tuzağın başka bir kurbanı olan Şerwan (33), “bir anlık gaflet” yüzünden 50 bin dolar vermek zorunda kaldığını söyledi.

 

Şerwan 8 ay önce bu tuzağa düşmüş. Kendisi, 10 yıldan beri Kürdistan Bölgesi’nde bir yetkilinin makam şoförlüğünü yapıyor. Biriktirdiği maaşıyla kendisine bir ev almış. Evlenmek isteyen Şerwan, babasının vefatıyla evlenme fikrini 1 yıl sonraya ertelemek zorunda kalmış.

 

Bu sırada seks tuzağına o da düşmüş. Çetenin tehditlerinden dolayı maaşını biriktirerek aldığı evi satmak zorunda kalmış.

 

Şerwan, “Bir arkadaşım bana bir link gönderdi ve kızlarla canlı konuşabileceğimi söyledi. Ben de bir gece yarısı linki tıkladım. 20 dakika sonra bana Arapça bir mesaj geldi. Ben Arapça konuşamadığımı söyledim. ‘Beni görmek ister misin’ diye yazıldı, ben de Kürtçe ‘Evet’ dedim. Karşımdaki kızın adı Liyal Ahmed olarak görünüyordu. Beni görüntülü aradı. Karşımda benle konuşan kadın çok güzeldi. O an artık ne olduysa oldu” diye anlattı.

 

10 gün boyunca her gece konuştuklarını söyleyen Şerwan, bir akşam Fas’tan aradığını söyleyen bir kişinin bir videodan bahsettiğini, Süleymaniye’de yaşayan bir kişinin adresini vererek o adrese 100 bin dolar teslim etmesi karşılığında videoyu paylaşmayacağını söyleyerek tehdit ettiğini söyledi.

 

Şerwan çetenin kendisini tehdit etmesinden sonra yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

 

En başta yalan söylediğini sandım ama daha sonra bana videoyu gönderdiğinde kala kaldım. Az kaldı kalbim duracaktı. Ben o an kendim için değil üniversitede okuyan 2 kız kardeşim için korktum. Bu video yayılırsa ilk olarak onlar perişan olurdu. Bu nedenle mecbur kaldım ve evi 30 bin dolara sattım. Şoförlüğünü yaptığım yetkiliden de 12 bin dolar borç aldım. 8 bin doları ise farklı farklı kişilerden temin ettim ve gönderdim.”

 

Numarasını değiştirmekten korktuğunu söyleyen Şerwan, çete üyelerinin konuşmak için sıkça mesaj attığını ve kendisinin de her defasında videosunu paylaşmamaları için onlara yalvardığını belirtti.

 

Şerwan ayrıca, “Videom paylaşılırsa, intihar etmek zorunda kalacağım” dedi.

 

Polisi aramaya bile korkuyorlar

 

Polis birimleri bu tür olayların olduğundan haberdar olduklarını ancak bu tuzağa düşen kişilerin kendi isimlerinden dolayı kendilerine müracaat etmediklerini belirtiyor.

 

Rûdaw’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, “Onlarca işadamı ve yetkili kişi aynı tuzağa düşmüş. İşadamlarından biri videosuna karşılık 500 bin dolar vermiş ve hala aralıklı olarak para talep ediyorlar. Onlar da mecbur kalıp parayı gönderiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli