Rûdaw muhabiri: Elazığ'daki depremde ölü sayısı artabilir

25-01-2020
Rûdaw
Elazığ
Elazığ
Etiketler Elazığ deprem Sivrice
A+ A-

Rudaw (Elazığ) - Merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremde şuana kadar 20 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artabileceği depremde çok sayıda kişi ise enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve en az 20 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye ulaşan Rûdaw muhabiri Ali Haydar Gözlü, Elazığ merkezde bazı binaların tamamen çöktüğünü söyledi.

Muhabirimizin aktardığınja göre, Sürsürü Mahallesinde 5 katlı 3 apartman, Mustafa Paşa  Mahallesinde  ise 2 ayrı 5 katlı bina çöktü. Çöken her iki apartmandan hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri çıkarıldı, binalarda bulunan diğer kişiler de ulaşmaya çalışılıyor.

Mustafa Paşa  Mahallesinde de 1 kişi arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarılarak  hastaneye ulaştırıldı.

Hava sıcaklığının -12 dereceyi bulduğu Elazığ'da halk, enkaz altındaki yakınlarını yaktıkları ateş başında bekleyerek geçirdi.

Çok sayıda kişi de deprem korkusu nedeniyle geceyi araç içinde geçirmek zorunda kaldı.

Depremin şiddetli hissedildiği merkezlerde çok sayıda kişi de Diyarbakır, Dersim ve Bingöl'de bulunan yakınlarına sığınmak üzere uzun araç konvoyları oluşturdu.

Arama kurtarma çalışmaları çok sayıda ekibin katılımıyla devam ediyor.

AFAD: Depremde ölü sayısı 20’ye yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde, ölü sayısının 20’ye, yaralı sayısının ise 1015’e yükseldiğini açıkladı.

Dün akşam saat 20:55’te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem; Dersim, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van, Kayseri, Malatya, Bitlis, Antep, Hatay ve Samsun'da da hissedildi. Ayrıca, Rojava ve Kürdistan Bölgesi de deprem nedeniyle sarsıldı.

AFAD, depremde ölü sayısının 20’ye, yaralı sayısının ise 1015’e yükseldiğini duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli