DSG Genel Komutanı Abdi: Ankara iç sorunlarını ihraç ediyor

24-12-2023
Etiketler DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi Rojava TSK Hava harekatı
A+ A-

Haber Merkezi – DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, TSK’nın Rojava’ya yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Abdi, Ankara hükümetinin iç sorunlarını ihraç ettiğini ve Rojava'nın alt yapılarını bombalayarak 'savaş suçu' işlediğini söyledi. 

DSG Genel Komutanı Türkiye'nin 'haksız politikalarında' ısrar ettiğini savundu. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçakları, Kürdistan Bölgesi’nde PKK ile yaşanan 2 günlük çatışmalarda 12 askerin öldürülmesi ardından Rojava ve Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombaladı.

MSB’den yapılan açıklamada mağara, sığınak, barınak, petrol tesisi gibi yerlerin de olduğu 29 hedefin vurulduğu belirtilirken, Rojava kaynakları Derik ve Tirbespiye kentlerindeki elektrik santrali ile petrol rafinelerinin bombalandığını duyurdu.

Rojava'ya yönelik hava harekatına ilişkin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi X hesabından bir açıklama yaptı.

"Türkiye savaş suçu işliyor"

Abdi bir yıl içerisinde üçüncü kez Rojava’nın alt yapı ve sivillerin geçim kaynaklarını hedef alan Türkiye’nin ‘savaş suçu’ işlediğini söyledi.

DSG Genel Komutanı, Ankara’nın kendi iç sorunlarını ihraç ettiğini ve ‘haksız politikalarında’ ısrar ettiğini savundu.

Mazlum Abdi’nin açıklaması şu şekilde:

“Kuzeydoğu Suriye'de bir yılda üçüncü kez altyapı ve sivillerin geçim kaynaklarının sık sık hedef alınması, Türk devletinin halkımızı ve bölgenin istikrarını hedef almak amacıyla yürüttüğü savaş suçu olarak görülen bir açlık ve işgal politikasıdır.

Bölge halkının kendilerine huzur ve güven getirecek yeni bir yılı karşılamaya hazırlandığı bir dönemde, müttefiklerimizle istikrarı sağlamak için sürdürdüğümüz çabalara rağmen Ankara, haksız saldırgan politikalarında ısrar ediyor ve iç sorunlarını ihraç ediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.