Protesto nedeniyle Erbil-Süleymaniye yolu trafiğe kapatıldı

15-05-2024
Etiketler Erbil Koye Süleymaniye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Yaklaşık bir haftadır bozuk yolların onarılması talebiyle protesto düzenleyen vatandaşlar bugün Erbil-Koye-Süleymaniye kara yolunu trafiğe kapattı. Yük kamyonları ve tankerlerin geçişine izin verilmeyince her iki tarafta uzun kuyruklar oluştu.

Erbil ile Süleymaniye arasındaki yollar sık sık trafik kazaları ile gündeme geliyor. Bazı bölgelerde alternatif çevre yolu olmadığı için hem sivil araçlar hem de ağır araçlar aynı yolu kullanıyor.

Yaklaşık bir haftadan beridir Erbil-Koye-Süleymaniye yolu üzerindeki Simaqoli-Balisan güzergahı üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşlar, bozuk yolların tamir edilmesi talebi ile protesto düzenliyor.

Dün gece Siktan köyü mevkiinde dozerle yolu ulaşıma kapatan vatandaşların ağır araçların geçişine izin vermemesi üzerinde yolun her iki tarafında da uzun kuyruk oluştu.

Rûdaw muhabirine konuşan kamyon ve tanker şoförleri, bu durum nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililerden çözüm bulunmasını istedi.

Öte yandan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle şehirler arası ticaret ve petrol ile sıvı gaz nakliyatı da durdu.

Erbil ve Duhok’ta evlerde kullanılan mutfak tüpleri Süleymaniye’deki tesislerde doldurulup dağıtılıyor.

Duhok Akaryakıt İşleri Genel Müdürü Muhsin Taha, duruma acilen çözüm bulunmasını istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.