Erbil-Kürdistan Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

7 saat önce
Rûdaw
Etiketler Erbil-Kürdistan Üniversitesi Erbil-Kürdistan Erbil Kürdistan Üniversitesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil-Kürdistan Üniversitesi’nden mezun olan 389 öğrenci için mezuniyet töreni düzenleniyor. Törene Başbakan Mesrur Barzani de katılıyor.

Başkent Erbil’de Kürdistan Üniversitesi’nde düzenlenen törende bu yıl lisans ve mastır dereceleri ile mezun olan 389 öğrenci diplomalarını alıyor.  

Törene, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, hükümet yetkilileri ve mezun öğrencilerin aileleri de katılıyor.

2006 yılında dönemin Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından kurulan Erbil-Kürdistan Üniversitesi’nde genel tıp, yönetim ve ekonomi, sosyal bilimler, bilim ve mühendislik bölümleri bulunuyor.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi bugüne kadar 2 bin 200 mezun verdi.

Mezunların yüzde 95’i iş bulabiliyor

Kürdistan Bölgesi’ndeki liselerden mazun olan öğrenciler, Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı tarafından berlirlenen denklik derecesi ile Erbil-Kürdistan Üniversitesi’nde öğrenim görmeye hak kazanıyor.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi Başkan Yardımcısı Dr. Dana Mevlüt, mezunlarının yaklaşık yüzde 95'inin özel veya kamu sektöründe iş bulabildiğini söyledi.

Mevlüt, "Örneğin Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol şirketlerinin yüzde 70'inde okulumuzdan mezun olanlar çalıştırıyor" dedi.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi öğrencileri bir veya iki dönem yurtdışındaki üniversitelerde eğitim gördükten sonra üniversitelerine dönme olanağına sahip.

Üniversitede ayrıca her yıl Ezidi Kürtlere 10 yüksek öğrenim kontenjanı tahsis ediliyor.

Üniversitede ‘Avusturya Toplum Merkezi’ açıldı

Geçtiğimiz günlerde üniversitede, akademik koordinasyonu ve kültürel alışverişi teşvik etmek amacıyla “Avusturya Toplum Merkezi” açıldı.

Dr. Dana Mevlüt, “Bu merkzde uygulayacağımız program ikili program olarak adlandırılıyor. Bu kapsamda buradan gidecek 20 öğrencinin Avusturya'da Kürdistan'ın çok ihtiyaç duyduğu rezervuar mühendisliği (yakıt mühendisliği dalı) alanında diploma aşmasını yanı sıra Erbil-Kürdistan Üniversitesi'nden de diploma alabilmesini öngörüyoruz” bilgisini paylaştı.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi Başkanı Keith Sharp da, “Bu merkezin açılması küreselleşme stratejik öğretim planımızın bir parçasıdır. Öğrencilerimizin dünyanın başka yerlerine kısa süreli de olsa, başka kültürleri deneyimlemeleri bizi de çok heyecanlandırıyor” dedi.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi son iki yılda eğitim programları kapsamında Avusturya'ya 20 öğrenci gönderdi. Üniversite akademik programlar için her yıl yaklaşık 50 öğrenciyi yurt dışına gönderiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli