Munzur Baba'ya ziyaretçi akını

23-07-2021
Ali Haydar Gözlü
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Munzur Baba Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'in önemli inanç merkezi yerlerinden biri olan Munzur Baba ziyaretçi akınına uğruyor.

Kent merkezine 80, Ovacık (Pulur) ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı'nın ana kaynağını oluşturan Munzur Baba Gözeleri, Türkiye'nin çeşitli şehirleri ve Avrupa'dan gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.

Özellikle, Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş ve Urfa olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Munzur Baba Gözeleri, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle görenleri hayran bırakıyor.

Yöre halkı inancı için önemli bir ziyaret olan Munzur Baba'da vatandaşlar, mum yakıp dua da ediyor.

Diyarbakır'dan geldiğini ifade eden Ramazan Öztunç, "Çok güzel ilk kez geliyorum. Su çok güzel, doğası çok güzel bütün insanlara tavsiye ediyorum gelip görsünler" dedi.

Aysel Gür, "Dua ettim dilek tuttum, ailem için çocuklarım için dua ettim" diye konuştu.

Nurcan Can, "Burası Alevilerin mekanı, herkes gelip burada dua ediyor. Hz Ali, erenler herkesin dualarını kabul etsin, memleketimizdeki bu yangın son bulsun" dedi.

Munzur Vadisi ve gözelerinin aşırı insan yoğunluğundan ötürü kirletildiğine dikkat çeken Özgür Büyüktaş, " Ben her yıl Munzur Baba ziyaretine geliyorum,  insanları gördüm ağlamam geldi çünkü insanlar bu kutsal suda yüzüyorlar ve ayaklarıyla girip kirletiyorlar. Ne olur Munzur Baba'ya ve doğamıza sahip çıkalım yoksa buralardan elimizden gider" diye konuştu.

İleri, "Dersim'de bulunan Munzur Gözeleri çok güzel, Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan tur getirdik. Korona nedeniyle maske ve dezenfekte önlemlerimizi aldık ve Dersim'e tur düzenledik.  Batman, Diyarbakır, Mardin'de şubelerimiz var. Suyu ve havası çok güzel insanlar burayı görmek istiyor" dedi.

Dersim'de Munzur ve Pülümür vadisi başta olmak üzere Munzur Baba Gözeleri'nde normalleşmeyle birlikte çevre kirliliğinde yaşanan artış vatandaşları endişelendiriyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli