Dünya Şampiyonu Erivan, Dersim'de coşkuyla karşılandı

28-11-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Dünya Şampiyonu Erivan Barut
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, Portekiz'in Lizbon şehrinde düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. Dünya şampiyonu sporcu, memleketi Dersim'de coşkuyla karşılandı.

Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 17-25 Kasım tarihleri arasında Portekiz'in Lizbon şehrinde düzenlenen Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası'na Türkiye'yi temsilen katıldı. Polonyalı ve Hırvat rakiplerini yenerek finale yükselen Erivan Barut, finalde de İsrailli rakibi Monıa Heno'yu yenerek dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonanın ardından geldiği Dersim'de spor kulübünü ziyaret eden şampiyon sporcumuz Erivan, antrenörleri, sporcu arkadaşları, annesi Kibar Barut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, eski milletvekili Polat Şaroğlu, Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ve vatandaşlar tarafından coşkulu şekilde karşılandı. Kendisini çiçeklerle karşılayanlara teşekkür eden Erivan, "70 ülkenin katıldığı kick boks dünya şampiyonasında ülkeme altın madalyayla döndüm. Çok gururlu ve mutluyum" dedi.

Başta ailesi ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Dünya Şampiyonu Erivan Barut Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "Şu an tarihi bir başarıya imza attık hem Türk mili takımı olarak hem de bireysel olarak kick boks dünya şampiyonu oldum. 70 ülkenin katıldığı şampiyonayı birinci olarak tamamladım. Çok gururlu ve mutluyum. Memleketimiz adına da çok mutluyum, gençliğimiz adına bir rol ve model olmak çok önemliydi. Şuan hedefim olan 2024 Paris olimpiyatları için büyük bir performansla hazırlanmaya devam ediyorum. Sıradaki hedefimiz olimpiyatlar inşallah ona da ulaşmak nasip olur" dedi.

Erivan Barut'un dünya şampiyonluğuna en çok sevinen annesi Kibar Barut, "Kızım her konuda tuttuğunu koparan, hırslı ve azimlidir. Ve inşallah daha büyük başarılar eder kendisine güveniyorum ve inanıyorum" diye konuştu.

Erivan Barut'un dünya şampiyonluğu için kendisini karşılamaya gelen ve tebrik eden vatandaşlar da şampiyonanın Dersim için çok değerli olduğunu söyledi.

CHP Dersim eski Milletvekili Polat Şaroğlu, "Ülkemize ve ilimize güzel bir kupa getirdi. Erivan’ın bu ilk başarısı değil, Avrupa ve dünyada ciddi başarılar kazandı kendisini tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Hıdır Mercan, "Dersim'in onuru, gururu ce yüz akıdır. Erivan, popülizm değil gerçektir. Tüm dünya onun gerçekliğini gördü bundan sonrada başarılarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli