Mesrur Barzani: Toplumun tüketiciden üreticiye dönüşmesini hedefliyoruz

3 saat önce
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Zaho'daki
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani, Kürt çiftçilerinin ürünlerinin Arap ve Avrupa pazarlarına ulaştığını belirterek, iç ve dış pazarlarda çiftçilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Barzani, bugün (21 Eylül 2024 ) Zaho'daki Silivana fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Mesrur Barzani, açılış töreninde yaptığı konuşmada, fabrikanın bölgedeki çiftçiler için "çok önemli" bir yatırım olduğunu vurgulayarak, bunun Kürdistan Bölgesi Hükümetinin tarım sektörüne verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Mesrur Barzani, tarım sektörünün geliştirilmesinin hükümetin önceliklerinden biri olduğunu belirterek, "Dokuzuncu kabine olarak, tarım ve gıda sanayisine daha fazla önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda devletin ve özel sektörün katkılarıyla birçok tarımsal projeyi hayata geçirdik. Birçok silo açtık. Çiftçilerimizin elde ettiği mahsullerin iç ve dış piyasalarda yer etmesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, ayrıca, Kürdistan Bölgesi'nde gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla tarım sektörünün geliştirilmesinin ana gündemlerinden biri olduğunu belirtti. Bu çerçevede çiftçilerin üretimlerini modern ve bilimsel yöntemlerle geliştirmelerinin önemine dikkat çekti.

Toplumun tüketiciden üreticiye dönüşmesini hedeflediklerini ifade eden Mesrur Barzani, yerli üretime verilen desteğin devam edeceğini ve Kürdistan Bölgesi’nin tarım sektöründe yabancı ürünlerle rekabet edebilmesi için bu tür projelerin sürdürüleceğini kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli