Rojavalı Kürtler Hartum'u terk etti

21-04-2023
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Rojavalı Sudan Kürt Hartum
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Sudan'ın başkenti Hartum'da yaşayan Rojavalı Kürtler, şiddetli çatışmalar nedeniyle Hartum'un kuzeyindeki Şindi kasabasına göç etti.

Rojavalı Ciwan Ali, Hartum'dan Şindi kasabasına göç edenlerden biri.

Rûdaw'a konuşan Ciwan Ali, durum düzelirse tekrar Hartum'a döneceklerini, düzelmezse Bor Sudan şehrine gideceklerini, oradan da ülkeyi terk edeceklerini söyledi.

Rojava’nın Girê Spî şehrinden olan Ciwan Ali, ailesini savaştan kaçırarak Şindi kasabasına ulaştırdı. Girê Spî’den Hartum’a göç eden aile böylece yeniden göç etmiş oldu.

Ciwan Ali, “Hartum'daki durumun sakinleşmesini ve geri dönmeyi bekliyoruz. Barış olmazsa daha uzaktaki Bor Sudan’a gideceğiz. Havaalanını kullanacağız” dedi.

Ancak Rojavalı aileler şimdilik çatışmalardan kurtulmayı başarmış olsalar bile maddi durumları çok kötü ve yardım çağrısında bulunuyorlar.

Rojavalı Haşim Cawdet, “Biz Kobaniliyiz, yaklaşık 200 aileyiz. Güvenli olmadığı için insanlar şehri terk etti. Hepsinin yanlarında küçük çocukları var ve hiçbir şeyleri yok” diye konuştu.

Sudan'da 6 gündür devam eden çatışmalarda 4 Suriye vatandaşı öldürüldü. Birleşmiş Milletler'in son açıklamalarına göre Sudan'da çoğu başkent Hartum'da olmak üzere 90 bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli