Barış Anneleri: Hani cennet annelerin ayaklarının altındaydı?

21-04-2019
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Barış Anneleri HDP
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi, güvenlik görevlilerin annelere dönük orantısız müdahalesini taktıkları beyaz tülbentlerini yere atarak protesto etti.

 

Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi, HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önünde, Gebze Cezaevi önünde ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde annelere dönük polisin sert müdahalesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

Burada konuşan Barış Anneleri Diyarbakır Meclisi üyesi Müşeer Ülker, “Hani cennet annelerin ayaklarının altındaydı. Hani annelerin hakkı vardı? Hani annelerin yüreği yanmayacaktı? Hani anneler ağlamayacaktı? Her insan gibi biz annelerin de hakları vardır. Çocuklarımızın sesiyiz. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın yolundayız” dedi.

 

 

Ülker, “Gerillaların, askerlerin ve polislerin de anneleri var. Annelerin ağlamasını istemiyoruz. Annelere yapılan polis şiddetine karşı tüm anneler meydana çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz de yetkililerin Leyla Güven ve açlık grevindeki diğer eylemcilerin sesini duyması gerektiğini belirterek,  “Tecrit kırılmazsa Türkiye’deki tüm krizler devam edecektir” dedi.

 

Açıklamaların ardından anneler polisin müdahalesini protesto ettiklerini göstermek için beyaz tülbentlerini yere attı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli