Enkaz altında göbeği kesilen bebeği amcası evlat edindi: Benim çocuklarımdan daha tatlı

21-02-2023
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Deriyê Sînorî Maraş depremi Efrin Bebek
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Maraş merkezli depremlerde Rojava’nın Efrin kentine bağlı Cindires’te enkaz altında göbek kordonu annesine bağlı halde bulunan bebek, amcası tarafından evlat edinildi. Amca Halid el-Sevadi, “O benim çocuklarımdan daha tatlı çünkü; babasının, annesinin ve kardeşlerinin yerini alıyor” dedi.

Bebeğin annesi, enkaz altında doğum yaptıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Adı daha önce “Aya” konulan ancak daha sonra annesinin adı olan Efra olarak çağrılan bebeğin amcası Halid el-Sawadi, bebeğin enkaz altından çıkarıldığı anları şöyle anlattı:

“O sırada enkazlardaki arama kurtarma çalışmaları ile meşguldüm. Ağlayan çocuk sesi duydum. O çocuğun bu olabileğini hayal bile edemezdim. Bağırdım ve Efra'nın babası Ebu Rubeyde’nin yaşadığını söyledim. Sonra enkazı kaldırmaya başladım ve çocuğu gördüm. Yine ağlamaya başladı. Kaldırdım, göbeği henüz kesilmemişti, bir jiletle göbeğini kestim.”

Efra iki haftaya yakın hastanede kaldı. İlk başta adı “mucize” anlamıma gelen “Aya” olarak konulmuştu ancak amcası Halid el-Sevadi ona, annesinin adı olan “Efra” adını verdi ve onu kızı olarak kabul etti.

Halid el-Sevadi, "Bundan sonra o çocuk benim kızım. Onunla çocuklarım arasında hiçbir fark gözetmiyorum. Aslında o benim çocuklarımdan daha tatlı çünkü o, babasının, annesinin, kardeşlerinin yerini alıyor” dedi.

Efra'nın 4 kardeşi, annesi ve babası 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybetti. Efrin bölgesine bağlı Cindires beldesi de büyük yıkımın meydana geldiği deprem ilçelerinden biri. Cindires Yerel Meclisi'nin açıkladığı son bilgilere göre bölgede 1.100 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli