Başbakan Mesrur Barzani: Memur maaşları siyasi çekişmelerden uzak tutulmalı

20-01-2021
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Başbakan Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Bağdat ABD Bağdat Büyükelçiliği
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin bölgede önemli bir istikrar unsuru olduğunu belirterek, “Terörle mücadele konusunda uluslararası ülkelerle daha fazla işbirliği ve koordinasyon sağlanması gerektiğini” vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan, yabancı ülke temsilcileri, diplomatlar ve konsoloslarıyla bir araya geldi.

Başbakanlık sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Barzani toplantıda Erbil-Bağdat’la ilişkilerinin yanı sıra hükümetin reform politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kürdistan Bölgesi'nin Bağdat hükümetiyle iyi ilişkileri kurmak için sürekli olumlu adımlar attığının altını çizen Barzani, tüm sorunları anayasa temellerine uygun şekilde çözmeye çalıştıklarını ekledi.

Barzani, ayrıca tüm Irak vatandaşlarının çıkarına hizmet edecek bir anlaşmaya varmak için tüm yükümlülükleri yerine getirdiğini belirtti.

Bağdat yönetiminin memur maaşları üzerinde Erbil yönetimine uyguladığı baskılara da değinen Başbakan Barzani şunları söyledi:

“Memur maaşları Kürdistan Bölgesi'ne karşı bir baskı kartı haline getirmemeli ve memurları aç bırakma politikası izlenmemelidir.

Kürdistan Bölgesi hükümeti memur maaşlarının zamanında verilmesi için bütün çabalarını ortaya koymuştur.”

Kürdistan Bölgesi’nin istikrarı bölgede önemli bir faktör olduğunu ifade eden Başbakan, “Hem komşu ülkelerle hem de uluslararası toplumla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan, terörizmin yarattığı tehditlere karşı Kürdistan Bölgesi ile uluslararası ülkelerin işbirliği ve koordinasyonun sürdürülmesinin önemin vurgu yaptı.

Şengal’deki durum hakkında da konukları bilgilendiren Başbakan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki Şengal anlaşması ile Ezidi halkına destek olmak sunmayı çalışmalarının merkezine aldıklarını söyledi.

Barzani, “Bağdat, yerlerinden edilen ailelerin kendi ana vatanlarına onurlu bir şekilde dönüşlerini kolaylaştırmak için taahhütlerini yerine getirmelidir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de kurtarılan Fevziye Emin Seydo

Sudani'nin Danışmanı: Gazze'ye kaçırılan Ezidi kadını Rûdaw aracılığıyla bulduk

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin danışmanı IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de bulunan Ezidi kadının bulunmasında Rûdaw’ın rolünden bahsetti.