Koalisyon Peşmerge Bakanlığı'nı uyardı: Reformlar sürmezse yardımları keseriz

19-12-2022
Etiketler Peşmerge Bakanlığı Uluslararası Koalisyon Reform
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –  Peşmerge Bakanlığı ile görüşen Koalisyon Güçlerinden bir heyet, Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi ve yeniden yapılanma konusunda atılan adımlara desteklerini yineledi. Koalisyonun ayrıca, Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen reform sürecinin istikrarlı bir şekilde devam etmemesi halinde yardımların kesileceği uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Bahtiyar Muhammed Sıdık,  Peşmerge Genelkurmay Başkanı Korgeneral İsa Uzeyr, General Peters başkanlığındaki IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri heyeti ile Erbil’de bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlık bünyesinde gerçekleşen reform süreci ve ortak tümenlerin oluşturulması konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada Koalisyonun, reform ve tüm güçlerin birleştirilmesi konusunda Bakanlığın attığı adımlara desteğini bir kez daha teyit ettiği dile getirildi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Bahtiyar Muhammed Sıdık, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

 “Koalisyon güçleri bize bir olun, bir olun ve bir olun dedi. KDP ile KYB’nin birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirttiler. Bize ‘Birliğin sizi koruyacağını ve size huzuru bir bölge sağlayacağını bilmelisiniz’ dediler."

Peşmerge Bakanlığı yetkilisi, "Koalisyon heyeti, belirli bir partiye yardım yapmayacaklarını vurguladı. Bize yapılacak yardımların herhangi bir partiye değil, genel olarak Peşmerge Bakanlığına, Kürtlere ve Kürdistan'a yapılacağının altını çizdiler" ifadelerini kullandı.

Tuğgeneral Sıdık Koalisyonun ayrıca toplantıda, Peşmerge Bakanlığı'nda birlik, beraberlik ve reformların sürdürülmemesi halinde Koalisyonun yardımları sürdürmeyeceği konusunda uyardığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli