ITC Milletvekili: Kürdistan bayrağı ile sorunumuz yok

19-12-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Himdad Sabah Kürdistan Bayrak Günü ITC "Seyit Rıza
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi (ITC) üyesi Himdat Sabah (Himdad Terzi) Kürdistan bayrağı ile bir sorunları olmadığını ifade ederek, “Maalesef bazı taraflar ve bazı kanallar bu konuyu çarpıtmaya çalışıyor. Hem Kürdistan Bölgesi’nde hem de hükümet içerisinde bileşenler arasındaki birlik ve beraberliği bozmayı hedefliyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi

Kürdistan Parlamentosu ITC Grup Başkanı Himdat Sabah’ın, 17 Aralık Kürdistan Bayrak Gününde çekilmiş bir fotoğrafı tepkilere neden olmuştu. Sabah, Parlamento’daki kutlama merasiminde boynuna Kürdistan atkısı takmadığı için eleştirilmişti.

Rûdaw TV’de yayınlanan Nuroji Dostan programına katılan Sabah eleştirilere cevap verdi.

“İlerleyen günlerde yapılacak her hangi bir merasimde Kürdistan bayrağını taşır mısınız? Şeklindeki bir soruya Sabah, “Evet, çok normal, dediğim gibi biz hem hükümette yer alıyoruz hem de parlamentoda grubumuz var” diye yanıt verdi.

Birlik ve beraberliği bozmayı hedefliyorlar

Kürdistan bayrağıyla bir sorunu olmadığının altını çizen Sabah şunları söyledi:

“Hiçbir kutlama ve tarafla bir sorunumuz olmadığı gibi, biz bileşenler olarak, Irak Türkmen Cephesi olarak hem hükümet içerisinde hem de Kürdistan Parlamentosunda mevcudiyetimiz söz konusu. O gün (Kürdistan Bayrağı Günü) Parlamentoya geç gittik, gittiğimizde bayraklı atkılar kalmamıştı. Orada hazır olmam ve kutlamaya katılmamın da bir saygı göstergesi olduğu ortadır. Kaldık ki ortada bir art niyet yoktur. Ancak maalesef bazı taraflar ve bazı kanallar bu konuyu çarpıtmaya çalışıyor. Hem Kürdistan Bölgesi’nde hem de hükümet içerisinde bileşenler arasındaki birlik ve beraberliği bozmayı hedefliyorlar. Ben de bir milletvekili olarak hem şahsım adın hem de partim adına kimseye bu fırsatı vermeyeceğiz. Bizim hiçbir bayrakla hiçbir siyasi grupla bir sorunumuz yoktur, hepimiz kardeşçe bu kentte yaşamaya devam ediyoruz.”

Sabah, “Türkiye ile ilişkilerinizden dolayı Kürdistan bayrağını takmayı istemediğiniz yönünde iddialar var bu doğru mu?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Hayır, öyle bir şey yok, biz şu anda Kürdistan Parlamento heyeti olarak Mersin’deyiz ve burada Kürdistan’dan bahsediyoruz. Bu olayın çok abartıldığını düşünüyorum. Kutlamaların yapıldığı birçok merasimde dikkat ettim birçok kişinin boynunda Kürdistan bayraklı atkı yoktu. Esasen merasime katılmayanlar bile vardı ancak kimseninki olay olmadı.”

Ne olmuştu?

Kürdistan Bölgesi’nde her yıl 17 Aralık’ta “Kürdistan Bayrak Günü” vesilesiyle resmi ve özel kurumlarda tören yapılıyor. Parlamentoda düzenlenen törene katılan Kürdistan Parlamentosu ITC Grup Başkanı Himdat Sabah’ın boynuna Kürdistan bayrağı asmadığı kameralara yansımıştı.

Sabah’ın yer aldığı fotoğraf kısa bir sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılarak eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli