Erbil Temyiz Mahkemesi eşi ve 3 cocuğunu öldüren şahsın idam cezasını onadı

19-04-2021
Rûdaw
Etiketler Sewan Kadir Süleymaniye Erbil Temyiz Mahkemesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil Temyiz Mahkemesi, Aralık 2018’de Süleymaniye’de evini ateşe vererek eşi Sewan Kadir (Sewe) ile üç çocuğunun ölümüne neden olan şahıs hakkındaki idam cezasını onadı.

16 Aralık 2018’de Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesindeki Asude Mahallesi’nde bir evde çıkan yangında yaşları 1 ila 5 arasında değişen Darin, Karin ve Derun adlı 3 çocuk hayatını kaybetmiş anneleri Sewan Kadir (23) de ağır yaralanmıştı.

Vücudunun yüzde 90’ı yanan ve hastanede tedavi altında tutulan Kadir, 8 günlük yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yummuştu.

Karar temyize gitmişti

Süleymaniye Mahkemesi, aile fertlerinin ölümünden sorumlu olan ve evini bilinçlice ateşe veren baba (Diyar Mecid) hakkında Irak Ceza Yasası’nın 406’ıncı Maddesi uyarınca “kasten adam öldürme” suçundan idam cezası vermişti.

Rûdaw’a konuşan Sewan Kadir’in aile avukatı Koselan Hemelaw, Erbil Temyiz Mahkemesi’nin de zanlı hakkındaki kararı onadığını söyledi.

Hemelaw, “Mahkemenin kararı bu aşamadan sonra onaylanmak üzere Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na gönderilecek. Umarım sayın Başkan da bu kararı imzalar” dedi.

Talihsiz kadının kardeşi Şiwane Kadir de, “Şimdi kahrından ölen annem, kızı ve torunlarının katili hak ettiği cezayı bulacak diye mezarında rahat uyuyacak” dedi.

Baba Kadir Nuri de, “Katilin ailesi birçok defa bu konuyu kendi aramızda sulh ile çözelim diye teklifte bulundu. Ancak biz katilin yasalar önünde yargılanmasını ve gereken cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli