YENİLENDİ - Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da yeni operasyon

18-04-2022
Etiketler Batman Petrolspor Metina Zap Avaşin-Basyan PKK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla operasyon başlatıldığını açıkladı. PKK ise Zap bölgesinde askerlerin ilerlemesinin engellendiğini duyurdu.

TSK, Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlattı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde beraberindeki kuvvet komutanları ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na giden Hulusi Akar, operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu'nu başlatmıştır" diyen Akar, operasyon kapsamında PKK’ye ait ait hedeflerin yoğun ateş altına alındığını belirtti.

Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye ait hedeflerin önce havadan, sonra da karadan bombalandığını belirten Akar, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'ların desteği ile bölgeye askerlerin intikal ettiğini söyledi.

Operasyonun “Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleştirildiğini” belirten Hulusi Akar, “sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiğini” dile getirdi.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın Basın İrtibat Merkezi, TSK’nın Zap bölgesindeki Şikefta Birindara, Kurojaro, Werxelê ve Çiyayê Reş mıntıkalarına yönelik karadan operasyon başlattığını bildirdi.

Bölgenin yoğun bir şekilde bombardıman altına alındığı ve helikopterlerin asker indirdiğini bilgisine yer verilen açıklamada, bu bölgelerde çatışmalar yaşandığı belirtildi.  

Çiyayê Reş’de ilerlemek isteyen askerlere sabotaj düzenlendiği ve ilerlemelerinin engellendiği kaydedilen açıklamada, Şikefta Birîndara’da bölgeye intikal eden askerlerin çembere alındığı ve burada yaşanan çatışmada 8 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli