ROJAVA - CENTCOM-DSG ortak operasyon düzenledi

16-12-2022
Etiketler CENTCOM DSG Rojava IŞİD Ortak operasyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – CENTCOM Rojava’da DSG güçleri ile düzenlenen ortak operasyonda 5 IŞİD üyesinin yakalandığını duyurdu.

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Twitter hesabından yapılan açıklamada, 8 Aralık tarihinden itibaren Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD’e karşı ortak operasyonların yeniden başladığı belirtildi.

CENTCOM açıklamasında operasyonların başladığı tarihten beri düzenlenen 6 ayrı ortak operasyonda IŞİD tutuklularının bulunduğu tutukevi ile Hol Kampı’na yönelik saldırı hazırlığındaki 5 IŞİD üyesini yakalandığı bildirildi.

15 Aralık tarihinde DSG Genel Komutanlığına bağlı Anti-Terör Birimleri’nin (YAT), Uluslararası Koalisyon güçleriyle iş birliği içinde, Rojava ile Suriye’nin kuzey ve doğusundaki farklı bölgelerde IŞİD hücrelerine yönelik 3 ayrı operasyon düzenlendiğini açıklamıştı.

Operasyon videolarının da yer aldığı açıklamada, 7-10 Aralık tarihleri Kamışlo’da IŞİD’li ailelerinin kaldığı Hol Kampı, Haseke’nin Til Hemîs nahiyesi ve Deyrazor’da saldırı hazırlığında olan IŞİD hücrelerine yönelik operasyonlarda, biri sorumlu 3 IŞİD üyesinin yakalandığı belirtildi.

DSG açıklamasında yakalanan kişilerin Hol Kampı’ndaki IŞİD ailelerinin kaçırılmasını ve örgüt hücrelerine silah temin ettiği ifade edildi.

13 Aralık’ta ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ABD askerleri ile DSG’nin 9’uncu ortak devriyenin gerçekleştiğini duyurdu.

ABD bir süre önce TSK’nın Rojava ve Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik “Pençe-Kılıç” adıyla başlattığı hava operasyonu nedeniyle DSG ile ortak devriye ve operasyonların askıya alındığını açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli