İdam cezası aldığı iddia edilen Kürt çocuk serbest!

16-12-2022
Etiketler İran İdam Cezası Çocuk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Jina Emini protestolarına katıldığı iddiasıyla 19 Kasım’da gözaltına alınan ve hakkında idam cezası verildiği iddia edilen 16 yaşındaki Sonya Şerifi serbest bırakıldı.

Rojhılat’ın İlam eyaletine bağlı Abdanan kentinde gözaltına alınan Şerifi’nin, muharebe (Allah’a düşmanlık, Allah ve resuluyle savaşmak) suçlamalarıyla yargılandığı iddia ediliyordu.

 “Şerifi kefaletle serbest bırakıldı”

İddialar hakkında açıklama yapan İran yargı mercileri, “Şerifi’nin, Abdanan şehrinde isyan, kaos ve isyana liderlik ettiği şeklindeki dosyası hâlen soruşturma kapsamında olup iddianame henüz hazırlanmamıştır. Söz konusu kişi hakkında kefaletle serbest bırakılma kararı verilmiş ve serbest bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yargı mercilerinin açıklamalarında, Şerifi’nin hakkında “muharebe” suçlamasının olmadığı görülüyor.

İran yasalarına göre “Muharebe” suçu, Allah’a düşmanlık, Allah ve resuluyle savaşmak anlamlarına geliyor ve bu suçlama çoğu zamanla idamla sonuçlanan yargılamaları beraberinde getiriyor.

Öte yandan Şerifi'nin İlam Eyaleti Merkezi Hapishanesi’nde bulunan Çocuk Gözaltı Merkezi’nden serbest bırakılması, Abdanan’da sevinçle karşılandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli