Mesut Tek: PKK bu işte!

16-12-2020
Rûdaw
Etiketler Mesut Tek PKK Peşmerge Saldırı Kürdistan
A+ A-

Haber Merkezi - Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

PKK son dönemlerde Kürdistan Bölgesi’nin askeri gücü Peşmerge’ye yönelik saldırılarını artırmaya başladı. PKK en son 13 Aralık’ta Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Dêreşê köyü bölgesinde Peşmerge Güçleri’ne saldırarak bir Peşmerge’yi şehit etmişti.

Mesut Tek, son dönemdeki gelişmelere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK’nin saldırılarına tepki gösterdi.

Tek, “PKK bu işte. Peşmergeye saldıracak ama ‘bize saldırdılar’ diyeceksin. Kürdistan hükümetinin egemenliğini tanımayacak ama ‘PKK misafir değil ev sahibi’ diyeceksin. Petrol borusunu patlatıp hükümeti zarara uğratacak, sonra da halk aç diye feryat edip halkı direnişe çağıracaksın” dedi.

YPG Peşmerge Güçleri’nin noktasına saldırdı

Peşmerge Bakanı Yadımcısı Serbest Lezgin, bugün yaptığı açıklamada, dün gece Rojava sınırından Kürdistan Bölgesi’ne kaçak yollarla geçmeye çalışan bir grup PKK'li ile Peşmerge Güçleri arasında çatışma çıktığını belirtti.

Serbest Lezgin, “PKK’li grubun 8 kişiden oluştuğunu Peşhabur ve Sıhela mevkilerinden  Kürdistan Bölgesi’ne “gayri meşru” bir şekilde geçmeye çalıştıklarını ancak Peşmerge güçlerinin kendilerini uyardığını ifade etti.

Lezgin, “Olayın üzerinde birkaç saat geçtikten sonra YPG’ye bağlı bir grup Suriye tarafından saat 04:00 sularında Peşmerge Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediler, hem de vahşice. Bkc, uçak savar (Doçka), RPG-7 gibi ağır silahlar kullandılar. Çatışmalar bir buçuk saat sürdü. Peşmerge Güçleri bu noktada kendilerini savunmak zorunda kaldı. Kontrol noktasını ele geçirmek için gerçekleştirdikleri saldırı başarısız oldular ve geri döndüler” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli