Camileri kışla yaptılar

16-10-2014
Rûdaw
Etiketler IŞİD’ Musul cami örgüt askeri eğitim
A+ A-

Musul (Rûdaw) – IŞİD’in Musul’da işgal ettiği camilerde örgüt mensuplara askeri eğitim verdiği bildirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD’in Musul’da, aralarında El Rahman Nebullah İbrahim, Elbasari ve El Osman camileri de bulunan 15 camide mensuplarına  askeri eğitim verdiğini belirtti.

 

Memuzini, örgütün, ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçaklarının saldırılarından korunmak için bu yöntemi seçtiğini söyledi.

 

Öte yandan KDP’li sorumlu, Musul’un güneyinde bulunan Hama Alil bölgesinde yüzü maskeli milislerin IŞİD mensuplarıyla çatıştığını, çıkan çatışmada 3 IŞİD’linin öldüğünü kaydetti.

 

Musul’da durumun iyi olmadığını aktaran Memuzini, “Elektrikler kesik,  hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşanıyor, işsizlik had safhada, IŞİD Bağdat’tan gelen maaşları istediği gibi harcıyor” şeklinde konuştu. Memuzini, şöyle devam etti:

 

“IŞİD, Kürdistan Bölgesi’ne sığınan akrabalarına para göndermek için hayvanlarını satan Başika ilçesine bağlı Talyara köyünün muhtarından sattığı hayvanların parasını istemiş. Örgüt, para vermek istemeyen muhtarı öldürmüş.”

 

Öte yandan, IŞİD’in işgal ettiği bölgelerde cuma - cumartesi günleri yerine, perşembe – cuma  günlerini resmi tatil ilan ettiği öğrenildi.

 

Memuzini, IŞİD mensuplarının, Ezidiler’in Başika bölgesindeki son kutsal mekanı Şeyh Nasreddin Türbesi’ni havaya uçurduğunu da aktardı.

 

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde de IŞİD örgütü, sadece Başika merkezi ile Bahzani köyünde Ezidi Kürtler’e ait 15 türbeyi yıkmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli