İdam edilen Kürt siyasi mahkumun babasının cenazesi kaçırıldı

16-09-2021
Rûdaw
Etiketler İran İdam Siyasi mahkum
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran tarafından idam edilen Kürt siyasi mahkum Ramin Hüseyin Penahi, babası Mihemed Hüseyin Penahi'nin cenazesi güvenlik güçleri tarafından kaçırıldı.

“Sessizce” defnedilmek üzere gece yarısı güvenlik güçleri tarafından köyüne götürülen Hüseyin Penahi'nin cenazesinin köye getiriliğinden haberdar olan köylüler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı.

Emced Hüseyin Penahi, babalarının hastanede hayatını kaybettiğini, ancak İran güvenlik güçlerinin cenaze törenine kitlesel katılımı engellemek için cenazeyi kaçırdığını söyledi.

“Xalo Mîrza” olarak bilinen Mihemed Hüseyin Penahi, dün tedavi gördüğü Sıne kentindeki Tevhid Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Mihemed Hüseyin Penahi’nin oğlu Emced Hüseyin Penahi, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "İstihbarat güçleri, babamızın Sine kentindeki Tevhid Hastanesi'ndeki cenazesini kaçırarak, halkın katılımı olmadan defnedilmesi için Leylax ilçesine bağlı Qurîçay köyüne nakletti" dedi.

Ancak köyde Hüseyin Penahi’nin yakınları ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Köylülerin durumu protesto etmesi ve güvenlik güçleriyle yapılan uzun müzakerelerden sonra defin töreni yapılabildi.

Siyasi mahkum Ramin Hüseyin Penahi, 8 Eylül 2018'de idam edilmişti. Ramin Hüseyin Penahi’nin cenazesi hala hala ailesine verilmiş değil.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli