Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'a 7,5 yıl hapis cezası

16-03-2020
Rûdaw
Etiketler Keziban Yılmaz HDP Hapis cezası Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan ve 22 Ekim 2019’da tutuklanan Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Keziban Yılmaz’ın yargılanmasına Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Yılmaz, duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Keziban Yılmaz’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen Yılmaz, hamileliğinin ve sağlık sorunlarının devam ettiğini belirterek, savunmasını hazırlayamadığını ve süre talep ettiğini söyledi. Yılmaz’ın süre talebi mahkemece reddedildi.

Avukatların savunmasından sonra kararını açıklayan mahkeme, Keziban Yılmaz’ı “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yılmaz, tutuklulukta geçirdiği süre ve hamileliğinin geldiği aşama dikkate alınarak, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli