Mesrur Barzani: Araplaştırma politikası kabul edilemez

15-01-2018
Rûdaw
Etiketler Barzani İngiltere Araplaştırılma
A+ A-

 

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Kerkük ve Tuzhurmatu’daki durumun en kısa zamanda normale dönmesi gerektiğini belirterek, “Söz konusu yerlerin Araplaştırılmasını kabul edemeyiz” dedi.

 

Güvenlik Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mesrur Barzani bugün İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Jonathan Wikles ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Mesrur Barzani ve Jonathan Wikles görüşmesinde Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkiler ele alındı.

 

Bölgedeki son gelişmelerin görüşüldüğü toplantıda Jonathan Wikles, ülkesinin Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik desteğini yenilerek, iki taraf arasında diyaloğun en kısa sürede başlaması gerektiğini vurguladı.

 

Wilkes ayrıca, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta gerçekleşecek seçimlerin başarıyla sonuçlanmasını diledi.

 

Kerkük ile Tuzhurmatu’da gelişen son olaylara değinen Mesrur Barzani ise şunları söyledi:

 

“Kerkük ve Tuzhurmatu’daki mevcut durumda dayatılan Araplaştırma politikası hiçbir şekilde kabul edilemez. Tüm tarafların desteğiyle bölgede gerçekleşen tahribatların engellenmesi ve anayasa çerçevesinde durumun normale dönmesi gerekiyor.”

 

Bağdat’ın yürüttüğü yanlış politikalarının Irak’taki bileşenler arasında ciddi bir güvensizliğe neden olduğunu söyleyen Barzani, “Bağdat’ta bu zihniyet sürdüğü sürece siyasi sorunlar da derinleşerek devam edecektir. Bu durum radikal düşüncelerin yeniden baş göstermesine zemin sunacaktır” diye konuştu.

 

Mesrur Barzani, Erbil ile Bağdat arasında sorunların tekrarlanmaması için ülkedeki tüm bileşenleri memnun edecek güvenilir adımların atılması gerektiğini kaydetti.

 

 

Çeviri: G.A/Edit: A.Ç

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli