Dele Alli'ni ‘sıra dışı’ hikayesine ailesinden yalanlama: Asla evlatlık verilmedi

16-07-2023
Etiketler Dele Alli Futbolcu Beşiktaş Everton İngiltere
A+ A-

Haber Merkezi – İngiliz futbol takımı Everton'dan Beşiktaş'a kiralık olarak giden ancak daha sonra takımdan ayrılan Dele Alli'nin geçtiğimiz günlerde anlattığı sıra dışı hayat hikayesi bir aile üyesi tarafından yalanlandı.

Dele Alli, konuk olduğu bir YouTube kanalında eski İngiliz futbolcu Gary Neville'ın sorularını yanıtlamış ve 6 yaşındayken annesinin arkadaşı tarafından tacize uğradığını söylemişti. 12 yaşında evlat edinildiğini, 7 yaşında sigara içtiğini ve disiplini öğrenmek için Afrika’ya gönderildiğini söyleyen Alli’nin söylediklerinin tümünün doğru olmadığı belirtildi.

26 yaşındaki oyuncu, geçmişte uyuşturucu kullandığını söyleyerek, “Çok fazla uyuşturucu kullandım, alkol aldım. Bir sayı söylemek istemiyorum ama gerçekten çok fazlaydı. Aslında başlangıçta rahat uyumam için doktor tarafından bana verildi ama sonrasında işler değişti. Ben normal gün içinde bile kullanıyordum. İzin günlerimde sabah 11'de içtiğimi hatırlıyorum. Gerçeklerden kaçmak için bunu yapıyordum" demişti.

“Dele asla kimse tarafından evlat edinilmedi”

Çok küçük yaşlarda tacize uğradığını belirten Alli, "6 yaşındayken annemin arkadaşı tarafından tacize uğradım. Annem alkolikti. 7 yaşındayken sigara içmeye başladım. Afrika'da uyuşturucu satarak hayata tutunmaya çalışıyordum" dedi.

Ajans Spor’da yer alan habere göre OJBSPORT konuşan Dele Alli'nin bir aile üyesi, Dele'nin asla evlat edinilmediğini söyledi. “Dele asla kimse tarafından evlat edinilmedi. Dele, yedi yaşındayken Nijerya, Lagos'taki en iyi okullardan birine gitti. Disiplin için asla Afrika'ya gönderilmedi. Bu apaçık bir yalan. Onu her gün okuldan alan bir şoförü vardı” dedi.

Aile üyesi, Dele Alli'nin babasının hep yanında olduğunu söyleyerek, "Dele'nin çocukken doğduğu andan itibaren babasıyla olan tüm belgeleri ve resimleri elimizde” diye konuştu.

Dele Alli'nin anne babasının Dele 3 yaşındayken boşandıklarını söyleyen aile üyesi, “Dele Ali, 11 Nisan 1996'da İngiltere, Milton Keynes'de doğdu. Dele'nin annesi Denise Alli'nin, Dele'in babası Kenny Alli ile tanışmadan önceki ilişkisinden iki kızı (Barbara ve Becky) vardı. Dele doğduktan üç yıl sonra ayrıldılar” dedi.

“Kimse onu ceza olarak Nijerya'ya götürmedi”

Dele Alli'nin ceza olarak başka ülkeye görülmediğini söyleyen aile üyesi, ''Annesi Kenny bir teknoloji mühendisidir. Akademi yıllarında İngiltere'de bir gece kulübünde Denise Alli ile tanıştı. Master derecesini De Montfort Üniversitesi'nde aldı. Daha sonra Kenny, yedi yaşındaki oğlu Dele ile Nijerya'ya döndü. Akademik nedenlerle Nijerya'dan İngiltere'ye gittik. Mücadele etmek zorunda kaldık ve size Birleşik Krallık'ta BT alanında öncülerden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Kenny, Master'ını bitirdikten sonra Lagos'a döndü. Kenny, Dele'yi Nijerya'nın her yerine götürürdü. Bugün olduğumuz kişi olmak için çok çalıştık. Kimse onu ceza olarak Nijerya'ya götürmedi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.