Kürt genci Avrupa yolunda donarak can verdi

14-10-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan genç Türkiye Yunanistan sınır diyaspora
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nden kaçak yollarla Türkiye’den Yunanistan’a girmeye çalışan bir Kürt genci donarak can verdi. Gencin ailesi 32 yaşındaki oğullarının Kürdistan’a getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentine bağlı Şiladze’de kasabasında yaşayan 32 yaşındaki Manaf İbrahim geçtiğimiz ay, dört akrabasıyla birlikte Avrupa’ya gitmek için Şiladze’den Türkiye’ye geçmiş. Oradan da Yunanistan’a gitmeye çalışan geç, ormanlık bir alanda diğer akrabalarından koparak kaybolmuş.

Uzun bir süre haber alınamayan gençten kötü haber geldi. Manaf İbrahim, Yunanistan’ın bir ormanında hayatını kaybettiği cenazesi ise Adana’ya getirildiği haberi ailesine bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Manaf İbrahim’in acılı annesi tek dileğinin oğlunun cesedinin Kürdistan’a getirlmesi olduğunu söyledi.

32 yaşındaki genç en son Yunanistan’da babasıyla görüştü.

Rûdaw’a konuşan gencin babası İbrahim Hefzullah, “En son kardeşiyle görüşmüş, kendisine ben Yunanistan tarafına geçtim sınır bölgesindeyim demiş. Birkaç gün sonra kendisine ulaşamadık. Kürdistan hükümetinden talebimiz şu oğlumun cenazesini ülkeye getirmeye yardımcı olsunlar” diye konuştu.

Manaf İbrahim 7 yıldır üniversiteden mezun olmuş ancak iş bulamadığı için yurtdışına çıkmaya karar verdi.

Geçtiğimiz 2 yada Şiladeze nahiyesinde yurt dışına gidenlerin sayısı 100’ün üzerine çıktı.

Elend Derneği’nin verilerine göre, son zamanlarda Duhok kentinden 11 bin kişi Türkiye’ye gitmek için vize başvurusunda bulundu.

Bu sayıdan yüksek oranı Yurtdışına çıkmak için Türkiye’yi transit ülke olarak kullandığı ifade ediliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli