Erbil’de bir evde 1500 ruhsatsız silah ele geçirildi

14-09-2020
Rûdaw
Etiketler Erbil Silah Heşdi Şabi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de bir eve düzenlenen baskında bin 500 adet ferdi silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Rûdaw muhabiri Sîdad Leşkeri, Erbil Asayiş Müdürlüğü’nün son iki gündür gerçekleştirdiği teknik takip ve incelemelerin ardından dün akşam Hewlêrê Nwê mahallesinde bir eve baskın düzenlediğini söyledi.  

Muhabirimiz, sözkonusu evde çoğunluğu tabanca olmak üzere bin 500 parça ruhsatsız silaha el konulduğunu belirtti.

Muhabirimizin aktardığı bilgilere göre, parçalar halinde dışarıdan Erbil’e getirilen silahlar burada birleştirilerek el altından satılıyor.  

Silahların daha çok “Heşdi Şabi” ve “Kırmızı Kabza” diye bilinen iki tür tabanca ve Kalaşnikof olarak bilinen AK-47 ferdi silahlar olduğunu aktaran muhabirimiz, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındığını, diğer bağlantılarının araştırıldığını kaydetti.

Muhabirimiz, “Heşdi Şabi” adı verilen ve daha çok isminia alan bu örgüt tarafından kullanılan Amerikan marka tabancaların tanesinin karaborsada 125, “Kırmızı Kabza” denilen tabancaların da 300 dolardan satıldığı bilgisini paylaştı.

Olayla bağlantılı gözaltına alınanların soruşturmaları sürüyor. Ele geçirilen silahların Erbil Asayiş Müdürlüğü tarafından imha edileceği öğrenildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri

Şengal ve sınır bölgelerinin güvenlik dosyası Irak Ordusunda kalacak

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri, Şengal ve çevresindeki güvenlik durumunu incelemek üzere Musul ilini ziyaret etti. Şemmeri’nin, bölgedeki güvenlik dosyasının polise devredilmesi konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.