Kürt binbaşı ABD'nin Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay Koleji'nden mezun oldu

14-06-2024
Rûdaw
Etiketler Binbaşı Ari Ekrem Ali The Army University ABD Kürt Peşmerge
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Peşmerge Bakanlığı bünyesinde görev yapan Binbaşı Ari Ekrem Ali, ABD’nin The Army University’deki Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay Koleji'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayarak bu kolejden mezun olan ilk Kürt oldu.

Binbaşı Ari Ekrem Ali, ABD’nin The Army University’deki Ordu Komutanlığı ve Genelkurmay Koleji'nde, “Operasyonlar” araştırma tezli yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Army üniversitesinden askeri bilimler diploması alan ilk Kürt subay oldu.

Rûdaw'a konuşan Binbaşı Ari Ekrem Ali, “Amerika’daki Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nde diploma alan ilk Kürdüm. Uzun yıllar ABD ile Kürdistan arasında ilişkilerin olmasına rağmen Kürdistan için ilk kez bir kontenjan ayrıldı” dedi.

Peşmerge Bakanlığı bünyesinde görev yapan Binbaşı Ali, Nisan 2023’te yüksek lisansını tamamlamak üzere Amerika’ya gönderildi.

The Army University’deki Command and General Staff Koleji’nde eğitime başlayan Binbaşı Ari Ekrem Ali, yüksek lisans eğitimini tamamlayarak bu kolejden dipolma alan ilk Kürt oldu.

Operasyonlarla ilgili araştırma yaptığını tezini de bu alanda yazdığını ifade eden Ali, kolejde Operasyonel Çalışma Yüksek Lisansları (MOS Masters of Operational studie) alanında diplomasını aldığını söyledi.

Foto: Binbaşı Ari Ekrem Ali'nin mezuniyetinden bir fotoğraf

Komuta ve Genelkurmay Koleji Kansas'taki Fort Leavenworth bölgesinde bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ve hizmet subayları, kurumlar arası temsilciler ve uluslararası askeri subaylar için bir yüksek lisans programı bulunan askeri bir okuludur .

Kolej, 1881 yılında William Tecumseh Sherman tarafından, piyade ve süvari subayları için bir eğitim okulu olarak kuruldu.

Üniversitesi, her yıl dünyanın birçok yerinden gelen subayların operasyon, saldırı, savunma ve savaşla ilgili diğer ayrıntılar ve askeri taktiklerle ilgili kapsamlı bir yüksek lisans eğitimi sunuyor.

Binbaşı Ari Ekram Ali, 1987 yılında Kerkük'te doğdu. 2009 yılında Qalachualan'daki 3. Harp Okulu'ndan askeri bilimler alanında lisans derecesini alarak Peşmerge Bakanlığı bünyesinde göreve başladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli