İran Dışişleri Bakan Vekili Bakıri Erbil'de

14-06-2024
Etiketler İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Irak' ziyareti kapsamında dün Bağdat'ta başladığı resmi ziyaretinin ikinci gününde Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'e geldi.

Ali Bakıri ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak saat 09.30 sularında Erbil Uluslararası Havalimanına ulaştı.

Bakıri'yi İçişleri Bakanı Reber Ahmed karşıladı. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'iyi taşıyan helikopterin düşmesi ile yaşamını yitiren Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yerine vekaleten atanan Ali Bakıri ilk ziyaretini Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne gerçekleştirdi.

İranlı bakan vekilinin Erbil'de Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile bir dizi resmi görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. 

İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Kazım Al Sadık  Rûdaw’a yaptığı açıklamada İran Dışişleri Bakanlığını vekaleten yürüten  Ali Bakıri’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretinde Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkiler ile güvenlik anlaşmasının uygulanması gibi konuların gündeme geleceğini söylemişti.

İran Dışişleri Vekilinin Erbil'de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüeceği öğrenildi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri

Şengal ve sınır bölgelerinin güvenlik dosyası Irak Ordusunda kalacak

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri, Şengal ve çevresindeki güvenlik durumunu incelemek üzere Musul ilini ziyaret etti. Şemmeri’nin, bölgedeki güvenlik dosyasının polise devredilmesi konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.