GÜNCELLENDİ - Germiyan'da okul servisi devrildi: 4 kız öğrenci yaşamını yitirdi

14-05-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Süleymaniye Kifri Germiyan Okul servisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’nin Germiyan idaresinde bir okul servisinin devrilmesi sonucu 4 öğrenci yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Kazaya ilişkin Rûdaw’a konuşan Germiyan Trafik Müdürlüğü Sözcüsü Saman Ali, öğrencileri taşıyan bir okul servisinin Kelar-Kifri karayolunun Hesire köyü mevkiinde devrildiğini söyledi.

Germiyan Trafik Müdürlüğü Sözcüsü okul servisinin, şoförün aniden önüne çıkan bir ineğe çarpmamak için direksiyonu kırması ile hakimiyetini  kaybetmesi sonucu devrildiğini kaydetti.

Saman Ali, kazada 4 kız öğrencinin yaşamını yitirdiğini 7 kişinin ise yaralandığını sözlerine ekledi.

Servisin Kelar Bakur Kız Lisesi öğrencilerini taşıdığı ve bir bilimsel çalışmaya katılmak üzere Kifri’ye gittikleri öğrenildi.

Germiyan Trafik Müdürlüğü Sözcüsü biri öğretmen, biri servis şoförü ve diğerleri öğrenci olmak üzere yaralanan 7 kişinin tedavi amaçlı hastanelere kaldırıldığını ve yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlerden ikisi ikiz kardeş

Öte yandan Germiyan Polis Sözcüsü Lokman Sabır ise kazaya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada hayatını kaybeden öğrencilerden ikisinin ikiz kardeş olduğunu söyledi. 

Sabır ayrıca yaralılardan öğretmen ve servis şoförünün durumunun ağır olduğunu sözlerine ekledi.

Kazaya ilişkin Germiyan Polisi inceleme başlattı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli