Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Araci'den Webby Ödülü için Rûdaw’a kutlama

13-05-2024
Etiketler Kasım Araci Rûdaw Medya Grubu Uluslararası Webby Ödülleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, “Korowai” belgeseli nedeniyle Uluslararası Webby Ödülü alan Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.

Rûdaw Medya Grubu tarafından hazırlan “Korowai – Geçmişe Açılan Bir Pençcere” belgeseli İnternet ödüllerinin Oscarı olarak bilinen 2024 Uluslararası Webby Ödülü’ne layık görüldü.

Rûdaw, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde Uluslararası Webby Ödülü alan ilk medya kuruluşu oldu.

Ödül nedeniyle bir mesaj gönderen Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, Rûdaw Medya Grubunu kutladı.

Araci, “Irak'ın kaliteli medya kuruluşlarından biri olan Rûdaw Medya Grubu’nu ‘Korowai' adlı belgeseliyle Webbby Ödülü'nü kazandığı için tebrik ediyorum. Bu resmi tanınma, özellikle CNN ve Bloomberg gibi küresel medya kuruluşlarıyla karşılaştığımız güçlü rekabet göz önüne alındığında, bizim için bir gurur kaynağıdır” dedi.

Webby Ödüllerinin internette güçlü içerik üretimi, kurgu sahibi olanlara ve araçları güçlü kullananlara verildiğini dile getiren Araci, “Bu ödülü kazanmak Rûdaw'ın kültürel açıdan zengin ve ilgi çekici içerik üretme konusundaki kararlılığını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda küresel medya arenasındaki önemini de vurguluyor. Bu ödülü aldıkları için takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Araci, “Bu başarınıza dikkat çekerken aynı zamanda dünya çapındaki izleyiciler için önemli olan hikayeler üzerinde çalışmaya devam etmenizi umuyoruz" diye belirtti.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen ve İnternet ödüllerinin Oscarı olarak adlandırılan Webby Ödülleri (The Webby Awards), her yıl yaratıcılığıyla fark yaratan dijital içerikleri değerlendirerek en iyilerini seçiyor.

Uluslararası Dijital Sanatlar ve Bilimler Akademisi (IADAS) tarafından yönetilen süreçte bir özel başarı ile 9 ana medya türünde (Web ve Mobil Siteler, Video, Reklamcılık, Medya ve Halkla İlişkiler, Uygulamalar ve Yazılım, Sosyal, Podcast'ler, Oyunlar ve Yapay Zeka, Metaverse ve Sanal) en iyiler ödüllendiriliyor.

Her kategorinin ise iki kazananı oluyor; ilki akademinin seçtiği ikincisi ise halk oylamasıyla internet kullanıcılarının seçtiği aday.

Bu yıl Rûdaw Medya Grubu’ndan gazeteci arkadaşımız Roj Ali Zalle ve Beyar Hekim’in hazırladığı “Korowai” belgeseli de “Seyahat ve Yaşam Tarzı” kategorisinde 13 bin yapıt arasında halk oylaması ile birinci seçildi.

Korowai Belgeseline ödül

Endonezya’nın batısında Dünyanın en büyük üçüncü yağmur ormanı olan Papua'nın derinliklerinde yaşayan Korowai kabilesinin varlığı 1974'e kadar da bilinmiyordu.

Korowai kabilesi, yaşam tarzları, sosyal gelenekleri, dini inançları ve insan eti yeme alışkanlıkları ile onlarca yıldır antropologların ve araştırmacıların ilgisini çekiyor.

Ormanların derinliklerinde bulunan yaşam alanlarına ulaşmanın zorluğu nedeniyle gelenekleri ve dünyaya bakış açıları yeterince araştırılmamış olsa da, uluslararası medyada haklarında çıkan bazı araştırmalarda “yamyam” olan son kavim şeklinde tanıtılıyorlar.

Rûdaw ayrıca, Orta Doğu'dan bölgeye giden ve kabile hakkında bir belgesel film hazırlayan ilk ve tek medya kuruluşu oldu.

Belgeselin yönetmeni Roj Ali Zalle, New York şehrinde düzenlenecek uluslararası ödüller için ilk defa Kürtçe bir belgeselin birinci seçilmesinin Kürt bir gazeteci için önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Zalle ayrıca belgeselin birincilik ödülünü alması için kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Ödülü kazanmak, dijital tekniklerde beceri ve ilerlemeyi gösteriyor; Geçtiğimiz yıllarda kazananlar arasında Google, NASA, New York Times, BBC, Apple, Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Netflix, Snapchat ve daha birçok önde gelen şirket ve kurumun yapıtları yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli