Savaş uçakları Amedi kırsalını bombaladı

12-11-2022
Rûdaw
Etiketler Amedi Çoman Bombardıman
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları bu sabah, Duhok’un Amedi ilçesi Çemankê kasabası kırsalını bombaladı.

Rûdaw'a konuşan Meranê köy sakini İsmet Sari, savaş uçaklarının köyün çevresini arka arkaya üç kez bombaladığını söyledi.

İsmet Sari, bombardımanda can kaybı olmadığını söyledi.

Sari, bombalamanın bölge halkı arasında korku ve endişeye neden olduğunu söyledi.

Bombardıman anı bölgede yayan vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır bölgeleri, TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle hemen hergün bombardımanların hedefi oluyor.

Türkiye, 2019 yılından bu yana Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki sınır bölgelerinde operasyonlarını sürdürüyor.

Sınır bölgesinde operasyonlar sürüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs 2019'da Erbil’in Soran ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hakurk bölgesinde PKK’ye yönelik Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Karadan başlatılan operasyon kapsamında TSK unsurları Hakurk’un birçok stratejik tepesine mevzilendi.

Bakanlık bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeride üs kurdu.

Ardından 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlatıldı.

TSK, 17 Nisan 2022’de de Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli