YENİLENDİ Süleymaniye'de SİHA'lar yine bir aracı hedef aldı

11-08-2023
Etiketler Süleymaniye Pencwin SİHA Bombardıman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’nin Pencwin ilçesine bağlı Nalparez nahiyesi kırsalında bir otomobil SİHA’larca bombalandı. Bombardımanda araçtaki 3 kişi yaşamını yitirdi. 

Rûdaw’a konuşan Nalparez Nahiye Müdürü Hemin İbrahim, Miley Nelme bölgesinde seyir halindeki bir aracın SİHA’larca bombalandığını söyledi.

Nalparez Nahiye Müdürü Hemin İbrahim, bombardıman sonucu otomobildeki 3 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

İbrahim, bombalama sonucu otomobilin alev aldığını, itfaiye, sağlık ve güvenlik birimlerinin olay yerine intikal ettiğini sözlerine ekledi.

Saldırı hakkında geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Nalparez Nahiye Müdürü Hemin İbrahim araçta hayatını kaybedenlerin kimlik bilgilerinin henüz tespit edilemediğini kaydetti.

SİHA'ların hedef aldığı aracın görüntüleri kameralara böyle yansıdı. 

Hemin İbrahim, saldırının insansız hava aracıyla gerçekleştiğini tahmin ettiklerini çünkü aracın hedef alındığı yerdeki yolun büyük kısmının füzelerin parçalarının etkisiyle, hasar gördüğünü belirtti.

SİHA’ların bombaladığı aracın Toyota Coralla model bir otomobil olduğu öğrenildi.

 

Nalparez Nahiye Müdürü, SİHA bombardımanı esnasında başka bir aracın daha olduğu ancak isabet etmeyen diğer aracın olay yerinden hızla uzaklaştığını kaydetti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Süleymaniye-Dukan yolu üzerinde SİHA’lar bir aracı bombalamış, araçtaki Sirwan Lale Serhad isimli Halepçe nüfusuna kayıtlı bir sivil yaşamını yitirmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli