Türkmen Parlamenter Muna Kahveci: Adayım

12-02-2019
Rûdaw
Etiketler Muna Kahveci Türkmen parlamenter Kürdistan Parlamentosu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkmen Reform Partisi Liste Başkanı ve Kürdistan Parlamentosu üyesi Muna Kahveci, “Parlamento Başkanlığı ikinci yardımcılığına aday olan tek kişiyim” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Muna Kahveci, şu ana kadar Kürdistan Parlamentosu Türkmen parlamenterlerden kendisi dışında kimsenin Parlamento başkan yardımcılığı adaylığını açıklamadığını söyledi.

 

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmeye hazır olduğunu belirten Kahveci, Kürdistan’daki bileşenleri eşit bir şekilde temsil edeceğini ifade etti.

 

Konu ile ilgili şu ana kadar resmi bir toplantının yapılmadığını kaydeden Kahveci, sözlerine şunları ekledi:

 

“Medyada sadece ben parlamento başkan yardımcılığı adaylığımı açıkladım. Ancak başka birisinin de aday olması çok normal. Çünkü bu Kürdistan Parlamentosu’nda karara bağlancak bir demokrasi sürecidir.”

 

18 Şubat’ta toplanacak olan Kürdistan Parlamentosu başkan ve yardımcılarını seçecek.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) başkanlık konseyi üyeleri Begerd Talabani ile Rewaz Fayik parlamento başkanlığına aday oldu. Ancak KYB resmi bir şekilde adayını açıklamadı.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamento Başkanlığı birinci yardımcılığına partinin liste başkanı Hemin Hewrami’yi aday gösterdi.

 

Türkmenlere verilecek olan Parlamento Başkanlığı ikinci yardımcılığına ise şu ana kadar Türkmen parlamenterlerden Muna Kahveci adaylığını açıkladı.

 

Kürdistan Parlamentosu’nda kota kapsamında Türkmenlere ait 5 kontenjan bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli