Bağdat’ta annesi ve 2 kız kardeşini öldürüp firar eden kişi Kürdistan Bölgesi polisince yakaladı

11-11-2022
Rûdaw
Etiketler Bağdat Irak Kürdistan Bölgesi Asayiş Katil zanlısı Polis Kadın cinayeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı’nın bildirdiğine göre, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu hafta başlarında annesi ve iki kız kardeşini öldürdüğünden şüphelenilen zanlı, Kürdistan Bölgesi iç güvenlik güçleri (Asayiş) tarafından yakalandı.

Salı günü Bağdat'ın kuzeyindeki el- Kazımiye semtinde bir anne ve iki kızı öldürüldü. Güvenlik güçleri kadının oğlunu cinayetlerden sorumlu tuttu.

Güvenlik Medya Ağı’ndan yapılan açıklamada, "Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Perşembe günü silahlı kuvvetler başkomutanı Muhammed Şiya el-Sudani ile firari zanlının yakalandığını bildirmek üzere bir telefon görüşmesi yaptı" denildi.

Açıklamada, Erbil ile Bağdat arasında çeşitli alanlarda devam eden işbirliği ve koordinasyona övgüde bulunularak, bu işbirliğinden “üst düzey olumlu sonuçlar” elde edildiği, şüphelinin yakalanmasının Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik aktörleri arasındaki işbirliği seviyesinin açık göstergesi olduğu belirtildi.

Irak terörle mücadele servisi (CTS) ile Kürdistan Bölgesi'nin terörle mücadele birimleri arasındaki koordinasyon, yılın başından bu yana en az 21 "yüksek profilli" zanlının yakalanmasıyla sonuçlandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli