Sidar Ferid ilk profesyonel klibini yayınladı

22-07-2023
Aydın Bayram
Sidar Ferid ilk klibini yayınladı.
Sidar Ferid ilk klibini yayınladı.
Etiketler Sidar Ferid Müzik Klib Payizok Müzsyen Kürtçe Şarkı
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Müzisyen Sidar Ferid, uzun ve zorlu bir çalışmanın ardından "Xemik Talan e" adlı ilk profesyonel klibini yayınladı ve eserini Botan bölgesinin ünlü dengbêjlerinden Fadıl Ciziri'ye ithaf etti.

Payîzok tarzını (Botan bölgesine özgü bir söyleyiş ve yorum şekli) modern müzikle birleştiren genç müzisyen, "Xemik Talan e" şarkısı için hazırladığı klibi yayınladı.

Şarkının düzenlemesini Erdem Altınses üstlenirken, vokallerde Murad Demir, Seyidxan Sevinç ve Lawîn Zerki yer aldı.

Sidar Ferid, şarkılarının sözlerini Fadıl Ciziri'den alırken besteleri kendisi yapmış ve şarkısını Fadıl Ciziri'nin ruhuna armağan etmiş.

Aslen Şırnak’a bağlı Gundikê Melê köyünden olan Sidar Feid, topraklarından uzakta İstanbul'da doğmasına rağmen, müzik kültürünü Botan’dan almış ve ablaları ile birlikte çocukluğunda dinlediği albümler kalbinde müziğe büyük bir yer edinmesini sağlamış.

Rûdaw'a müzik çalışmalarından bahseden Sidar Ferid, "Xemik Talan e şarkısında yeni bir tarz denedik. Başta Erdem Altınses, Murad Demir ve Seyidxan Sevinç olmak üzere katılan herkese teşekkür ederim. Daha önce birkaç şarkı yayınladım ama bu benim ilk profesyonel albümüm. Kendi tarzımda yeni ürünler ortaya çıkarmak istiyorum” dedi.

Sidar Feid, yeni projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Şu anda Bişeng adlı başka bir şarkı üzerinde çalışıyoruz. Söz ve müzik bana ait olup düzenleme ve prodüksiyon her zamanki gibi Erdem Altınses'e ait. Yakında yayınlayacağız."

Sîdar Farid konuşmasının devamında çok farklı müzikler dinlediğini belirterek şöyle dedi: "Ben çocukken ablalarım eve pek çok albüm getirirdi. Türkçe, Kürtçe, Farsça ve diğer dillerde olsun, hepsini dinledim. Bu yüzden müziğin her türünü seviyorum ama beni en çok Botan ve Behdinan dengbêjlerimiz etkiledi, hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli