Mesrur ​​Barzani: Gelirleri çeşitlendirmeye devam edeceğiz

11-06-2024
Rûdaw
Etiketler Mesrur ​​Barzani Duhok Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi - Başbakan Mesrur Barzani, hükümetin gelirleri çeşitlendirmek için kollarını sıvadığını tarım ve turizm alanlarındaki girişimlerine devam edeceklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Duhok’un Akre ilçesinde yapılması planlanan bir projenin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Akre'nin coğrafya, tarım ve turizm açısından önemli bir bölge olduğunu dile getire Mesrur Barzani, hükümetin özellikle tarım ve turizm alanlarında Akre'yi daha da geliştirmeyi planladığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi'nde patates üretiminin her geçen gün arttığına işaret eden Başbakan Barzani, "Buraya gelmeden önce patates üreticilerini ziyaret ettim, onlarla konuştum, taleplerini dinledim. Kullanılan bilimsel yöntemlerle Kürdistan Bölgesi'nde patates üretimi her geçen gün artıyor. Patates ürününün Irak'a ihraç edilmesinin yanı sıra, bir kısmı yurt dışına da ihraç ediliyor" dedi.

Kürdistan Bölgesi'nin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi kapsamında tarım sektörüne büyük önem verdiklerini ifade eden Mesrur Barzani, "Tarım reformunda devrim başlattık. Bu bir başlangıç. Kürdistan tarım sektörünü dünya standardına yükseltmek için daha fazla adım atacağız” diye konuştu.

Çiftçilerin sulma ile ilgili sorunlarına çözüm getireceklerini ifade eden Başbakan Mesrur Barzani, “Hükümet, Nawkur Ovası çiftçilerine büyük fayda sağlayacak, biri Bakrman'da olmak üzere birkaç baraj daha inşa etmeyi planlıyor. Bunun tarımsal üretimi artıracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan Barzani, hükümetin gelirleri çeşitlendirerek güçlü bir altyapı oluşturmayı hedeflediğini belirterek şunları söyledi:

"Bu amaç doğrultusunda özel sektör iş birliğiyle gıda sanayi bölgelerinin açılması, çiftçi buğdayının pazarlanması, tarım ürünlerinin yurt dışına ihraç edilmesi gibi birçok önemli projeyi uygulamaya başladık. Akre, pirinçten patatese, tahinden sumaka kadar pek çok ürünle meşhur. Bu ürünlerin bir kısmı yurt dışına ihraç edildi. Çiftçilerin ürünlerine daha fazla pazar bulmaya çalışıyoruz. Akre Sebze ve Meyve Pazarı projesini uygulayan firmayı tebrik ediyoruz. Projenin uluslararası standartlar düzeyinde olması gerekiyor, çiftçiye ve  tarımın gelişmesine destek olacağına inanıyorum."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli