Kürdistan Bölgesi hükümeti, idam edilen Selimi için komisyon kuracak

11-04-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Mustafa Selimi İran Rojhılat İdam
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, hükümetin Musfata Selimi’nin İranlı yetkililere teslim edilmesi meselesinden haberdar olmadığını belirterek, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatıyla konuyu araştırmak için bir komisyon kurulacağını söyledi.  

Yazılı bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, “Bazı medya organlarında Sakızlı Mustafa Selimi adlı vatandaşın Kürdistan Bölgesi’ne sığındığı, Penciwin sınırında Asayiş tarafından İran’a teslim edildiği iddialarına yer verildi. Kürdistan Bölgesi hükümeti bu konudan haberdar değildir. Böyle bir durum yaşanmışsa da hükümetin bilgisi dışında olmuştur” dedi.   

Cotyar Adil, Başbakan Mesrur Barzani’nin kanuyu araştırmak için bir komisyon kurulması talimatı verdiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Rojhılat’ın Sakız kentindeki cezaevinde firar eden Mustafa Selimi adlı Rojhılatlı, bugün İran hükümeti tarafından idam edildi.

Kürdistan İnsan Hakları Komisyonu, konu hakkında Süleymaniye Genel Asayişi ile Penciwin Asayişi’nden açıklama beklediklerini duyurmuştu.

25 Haziran 1967 doğumlu Mustafa Selimi, daha önce “İran Kürdistan Demokrat Partisi’ne (İ-KDP) üye olmak ve İran İslam Cumhuriyeti’ne düşmanlık” iddialarıyla tutuklanmış ve idama mahkum edilmişti.

Selimi, 27 Mart’ta Sakız’daki isyanda cezaevinden firar etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli