Başkan Mesud Barzani, Mukteda es-Sadr ile görüştü

11-03-2022
Rûdaw
Etiketler Başkan Mesud Barzani Mukteda es-Sadr Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani ve Irak seçimlerinden birinci çıkan Şii Sadr Hareketi lideri  Mukteda es-Sadr telefonda Irak'taki siyasi durumu görüştü.

Başkan Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, Mesud Barzani ile  Mukteda es-Sadr'ın 10 Mart 2022 Perşembe akşamı telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamaya göre iki lider görüşmede, Irak siyasi sürecini ve Irak'ta yeni bir hükümet kurmak için atılan son adımları ele aldı.

Mukteda es-Sadr'ın ofisinden yapılan açıklamada ise; Sadr'ın Başkan Barzani'nin yanı sıra Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed el-Halbusi, Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri El Maliki ve Irak Azim İttifakı Başkanı Hamis Hançer ile telefonda görüştüğü belirtildi.

10 Ekim 2021’de yapılan Irak seçimlerinin ardından şimdiye kadar sadece parlamento başkanı seçildi. Şu ana kadar ne yeni bir hükümet kurulabildi ne de yeni cumhurbaşkanı seçilebildi.

Irak siyasi sürecinde ve yeni hükümetin oluşturulmasında Sadr Hareketi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Azim Koalisyonu genellikle ortak hareket ediyor.

 Irak Parlamentosu Başkanı da bu üç yapının uzlaşısıyla seçildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli