Kürdistan Parlamentosu Başkanı: Irak'ın siyasi haritasında büyük değişiklikler beklenmiyor

10-10-2021
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Parlamentosu Başkanı Irak Genel seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil’de oy kullanan Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayik, özel oylamanın resmi olmayan sonuçlarına göre Irak'ın siyasi haritasında büyük değişiklikler beklenmediğini belirterek, Kürtlerin mutlaka oy kullanması gerektiğini söyledi.

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Parlamento Başkanı Rewaz Fayik,"Kürdistan Bölgesi'nin vatandaşları olarak biz de eşim ve oğlumla birlikte oy verme sürecine katıldık” dedi.

Parlamentosu Başkanı, bütün Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını, özelikle de de bütün Iraklıları, seçim sürecine katılarak oy kullanmaya ve böylece parlamenterleri belirleme ve kurulacak olası hükümette etkili olmaya çağırdı.

Rewaz Fayik, Rûdaw muhabiri Rence Cemal'in seçimin Irak'ın siyasi haritasını değiştirip değiştirmeyeceği sorusu üzerine, "(Cuma günü yapılan) Özel oylamanın resmi olmayan sonuçlarına göre, siyasi haritanın bütününde büyük bir değişiklik yok. Kürtlerin haklarını elde etmek ve (kendileriyle ilgili) anayasa maddelerini uygulamak için Bağdat'a birlik içinde gitmeleri önemlidir” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri

Şengal ve sınır bölgelerinin güvenlik dosyası Irak Ordusunda kalacak

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Şemmeri, Şengal ve çevresindeki güvenlik durumunu incelemek üzere Musul ilini ziyaret etti. Şemmeri’nin, bölgedeki güvenlik dosyasının polise devredilmesi konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.