Başkan Neçirvan Barzani'den, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a tebrik telefonu

10-07-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Mesud Pezeşkiyan İran Cumhurbaşkanı İran Pezeşkiyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani, telefonda görüştüğü İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık sitesinden yapılan açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani, İran Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Mesud telefonla arıyarak tebrik etti. Neçirvan Barzani, Pezeşkiyan’a yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve halkının İran İslam Cumhuriyeti ile arasında uzun süredir devam eden dostane ilişkilerini iki ülkenin kalkınmasına vesile olacak tüm alanlardaki ortak işbirliği, iyi komşuluk ilişkileri saygı ve çıkarlar temelinde geliştirmeye hazır olduğunun arzusunu yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Tahran’a yaptığı ziyareti sırasında İran üst düzey yetkililerinin iyi ilişkilerin devam etmesi konusundaki iyimser tutumlarını anımsatarak, sayın Pezeşkiyan'ın Liderliği döneminde de iki taraf arasındaki dostluğun derinleştireceğine olan güvenini ifade etti.

Sayın Mesud Pezeşkiyan da Başkan Neçirvan Barzani'nin tebrik telefonundan dolayı şükranlarını dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirme arzusunu ifade etti. Pezeşkiyan, İran halklarının Kürdistan Bölgesi ile dostane ilişkilerine de dikkat çekti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani  / Rûdaw

Başbakan Mesrur Barzani, Haniye’nin öldürülmesini kınadı

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, “İsmail Haniye'nin öldürülmesini ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik her türlü kışkırtıcı girişimi kınıyorum” dedi.