İran'ın İsrail'e saldırıları sonrası Pezeşkiyan'dan ilk açıklama!

9 saat önce
Rûdaw
Etiketler Pezeşkiyan İsrail İran Cumhurbaşkanı Netanyahu İran
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin İsrail'in saldırganlığına karşı meşru haklar temelinde misillemede bulunduğunu söyleyerek "Saldırgan değiliz ancak tehditlere karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, ülkesinin İsrail'e karşı füze saldırılarının "meşru haklar temelinde İran ile bölgenin barış ve güvenliği için" düzenlendiğini savundu.

İsrail'in saldırganlığına "kesin bir yanıt" verdiklerini ifade eden Pezeşkiyan, bu saldırıların İran'ın çıkarlarının ve vatandaşlarının savunulması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Pezeşkiyan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu İran'ın savaş peşinde olmadığını ancak her tehdide kararlı yanıt vereceğini bilsin. Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: İran Dışişleri Bakanlığı Irak Masası Sorumlusu Musa Alizade Tabatabai

İranlı yetkili: Pezeşkiyan’ın Rûdaw’a Kürtçe konuşması ilişkileri olumlu etkiledi

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyareti sırasında Kürtçe konuşmasının iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilediğini açıkladı.