Duhok’ta bir kadın evli olduğu erkek tarafından elektrik kablosuyla boğularak öldürüldü

10-05-2022
Rûdaw
Etiketler Duhok Kadın cinayeti
A+ A-

Erbil(Rûdaw) – Duhok’ta bir kadın evli olduğu erkek tarafından elektrik kablosuyla boğularak öldürüldü.

Duhok Polis Sözcüsü Hemin Süleyman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu sabah saat 08:00 sıralarında “cinayet” ihbarı üzerine Serhildan Mahallesi’ne giden polis ekiplerinin bir kadının cansız bedeni ile karşılaştığını söyledi.

Polis Sözcüsü, olay yerinde yapılan incelemede talihsiz kadının elektrik kablosuyla boğularak can verdiğinin tespit edildiğini  kaydetti.

Süleyman, polise teslim olan katil zanlısının ilk ifadesinde “eşiyle tartıştıktan sonra elektrik kablosu ile boğduğunu” itiraf ettiğini aktardı.

Hemin Süleyman, polisin olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlattığını, katil zanlısının ise tutuklanma talebiyle adliyeye gönderildiğini bildirdi. 

Öldürülen kadının 28, katil zanlısı kocanın ise 34 yaşında oldukları ve bir erkek evlatları olduğu öğrenildi.

Kürdistan Bölgesi’nden bayramın ilk günden bugüne geçen 10 gün içerisinde kadınlara yönelik şiddet ve öldürme olaylarında artış yaşandı.

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde  bayram tatilinin ilk gününde bir kişi kayınpederinin evini basıp eşi, baldızı ve eşinin kuzenini silahla vurarak öldürmüş kayınvalidesini ve diğer bir akrabasını yaralamıştı. Katil olayın ardından polis tarafından yakalanmıştı.

5 Mayıs’ta da Süleymaniye’de Niyan Mohammed isimli bir kadın uğradığı saldırıda defalarca bıçaklanarak yaralanmıştı. Yaralanan kadın hastanede tedavi altına alındı. Bıçaklanan kadının kız kardeşi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada bu saldırıyı damatlarının yaptığını ve kendisinden şikayetçi olacaklarını söyledi. Eşine saldırı ile suçlanan adam ise suçlamaları reddetti.

Süleymaniye Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Polis Sözcüsü, eşine saldırdığı iddia edilen adamın daha önce yapılan şikayet üzerine gözaltına alındığını ancak kefalet ile serbest kaldığını açıkladı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli