Savaş uçakları üst üste Kani Masi kırsalını bombaladı

09-11-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kani Masi TSK Savaş Uçakları Duhok PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçakları bugün öğlen saatlerinde Duhok’un Amedi ilçesi Kanimasi kasabası kırsalını üç defa bombaladı. Bombardımanda can kaybı olmadığı bildirildi.

Kani Masi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, Türk savaş uçaklarının bugün saat 10:00, 11:00 ve 12:00’da üç defa Şêlazê köyü kırsalına bomba yağdırdığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Sabri, “Bombardıman nedeniyle can kaybı yaşanmadı ancak diğer taraftan yaşanan zararın boyutunu henüz bilmiyoruz” dedi.

Şêlazê köyü sakinleri de o anları cep telefonları ile kaydetti. Rûdaw’a ulaşan görüntülerde bombaların köye yakın mesafeye düştüğü görülüyor.

Rûdaw muhabiri Nasıl Ali de bombardımanda can kaybı olmadığını ancak halkta korku ve paniğe yol açtığını söyledi.

Türkiye uzun süredir PKK’nin bölgedeki varlığını gerekçe göstererek sınır bölgelerini havadan ve karadan bombalıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlattı.

Rûdaw Radyo’ya konuşan Kürdistan Bölgesi Doğa ve Çevre Kurulu Başkanı Abdurrahman Sıddık, Türkiye ve İran’ın bombardımanları nedeniyle sadece 2010-2019 yılları arasında 30 bin dönümlük ormanlık arazinin kül olduğunu söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli