ZAHO - 5 gündür kızı ile birlikte kaybolan babanın cansız bedenine ulaşıldı

09-08-2022
Rûdaw
Etiketler Zaho Bedar Faruk Mirze
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Zaho Bağımsız İdaresi'nde 4 Ağustos’tan beri kayıp olan Faruk Mirze’nin cansız bedeni bir arazide gömülü halde bulundu. Kendisiyle birlikte kaybolan 6 yaşındaki kızı ise hala kayıp.

Dün gece Zaho Bağımsız İdaresi’ne bağlı Bedar Mahallesi’nde Faruk Mirze isimli vatandaşın bir bahçede gömülü cansız bedenine ulaşıldı. 42 yaşındaki Ezidi Kürt Faruk Mirze ve 6 yaşındaki kızı Axin’den 5 gündür haber alınamıyordu.

Rûdaw’ın aile yakınlardan aldığı bilgiye göre, Faruk Mirze, 4 Ağustos’ta kızı Axin’i de yanına alarak Bedar Mahallesinde gezmeye gideceğini söyleyip evden ayrıldı. O günden beri ikisinden haber alınamıyordu.

Rûdaw muhabiri Yusuf Musa’ya konuşan Faysal Ali, polisin akrabası Mirze’nin misafir gittiği bahçede gömülmüş halde cansız bedenine ulaştığını söyledi.  Ali, polisin olay hakkında soruşturma başlattığını, kendilerinin de fazla bir bilgi sahibi olmadıklarını sözlerine ekledi.

Zaho polisinin daha önce Bedar Mahallesi’ndeki bahçede bekçilik yapan şahsın ifadesine başvurduğu, ancak şahsın, “Mirze ve kızını görmediği” şeklindeki ifadesi üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.

Faruk Mirze'nin cansız bedeni, aynı bahçede yapılan arama sonucunda, elleri arkadan kelepçelenmiş ve toprağa gömülmüş halde bulundu.

Rûdaw muhabiri, kafasında kurşun izi bulunan Mirze’nin cenazesinin otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna kaldırıldığını bildirdi.

Babası ile birlikte kaybolan 6 yaşındaki kız çocuğunun bulunması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan bahçe bekçisi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Zaho ile Duhok polisi, olayın aydınlığa kavuşması için ortak soruşturma başlattı.

2014’de IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal’den Zaho’ya göç eden Faruk Mirze ve ailesi, Çem Mişko Kampı’nda ikamet ediyordu.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli