Peçe takan iki üniversite öğrenci sınava alınmadı: Okuldan açıklama geldi

12-05-2024
Etiketler Zaho Üniversite Sınav Peçe
A+ A-

Zaho (Rûdaw) – Zaho’da iki üniversite öğrencisi “peçe taktıkları” gerekçesi ile sınavlara alınmadıklarını öne sürdü. Üniversite yönetimi ise kızların kadın öğretmenler tarafından dahi üstlerinin aranmasına müsaade etmedikleri için sınava alınmadıklarını bildirdi.

Zaho Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesinde (Şeriat Koleji) okuyan iki öğrenci, okul yönetimi tarafından “peçe taktıkları” gerekçesi ile sınava alınmadıklarını söyledi.

Rûdaw muhabiri Garip Mecid’e konuşan ve 3’üncü sınıfta okuduğunu öğrencilerden biri, iki gün önce üniversite sınav komitesinden kendilerine mesaj geldiğini ve peçe takmaları halinde okula alınmayacaklarının bildirildiğini söyledi

Söz konusu öğrenci, “Biz buna itiraz ettik ama kimse itirazımızı dinlemedi. Bugün peçeli okula geldik. Sınav heyeti bu şekilde sınava giremeyeceğimizi söyledi. Bize kadın öğretmenlerin ilgileneceğini söylediler ve bir salona aldılar. Sonra da ‘peçe ile sınava giremezsiniz’ diyerek çıkardılar” dedi.

İslami Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan diğer genç ise iki yıldır okula peçeli geldiğini, daha önce bu yüzden hiç bri sorunla karşılaşmadığını belirtti.

Öte yandan Zaho Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin peçe yüzünden değil, üstlerinin kadın öğretmenler tarafından aranmasına izin vermedikleri için sınava alınmadıklarını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan sınav komitesi üyeleri, okulda peçe takan 15 kadar öğrenci bulunduğunu, diğer öğrencilerin kopya için üst aramasından geçirildiğini ve herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli